HomeΕΛΛΑΔΑΠάτρα: Ντροπιαστικές εικόνες σε δημοτικό σχολείο

Πάτρα: Ντροπιαστικές εικόνες σε δημοτικό σχολείο

Με λεκάνες ανάμεσα στα θρανία... μαζεύουν τη βροχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκάρουν οι εικόνες από δημοτικό σχολείο της Πάτρας, όπου δάσκαλοι και μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα ανάμεσα σε λεκάνες, καθώς η οροφή του σχολείου στάζει από το νερό της βροχής.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το pelop.gr προέρχονται από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Αρόης την περασμένη Πέμπτη, όταν η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και την Πάτρα. Οι εικόνες αποτυπώνουν μια τριτοκοσμική κατάσταση που, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, επικρατεί στο συγκεκριμένο σχολείο τα τελευταία τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, κάθε φορά που βρέχει, οι αίθουσες κυρίως της Πρώτης, της Δευτέρας και της Τρίτης τάξης, πλημμυρίζουν από το νερό, που τρέχει ασταμάτητα από τα ταβάνια.

Και παρά τις επίμονες και διαδοχικές οχλήσεις του σχολείου στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, η κατάσταση παραμένει τραγική.

Πάτρα: Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας στο σχολείο εξαιτίας του νερού

Την ίδια ώρα, ο εφιάλτης των δασκάλων παραμένει άγρυπνος, καθώς ο κίνδυνος είναι σοβαρός από τα νερά που τρέχουν δίπλα ακριβώς από τα φωτιστικά σώματα και τα καλώδια του ηλεκτρικού, που βρίσκονται διασκορπισμένα στις οροφές των αιθουσών! Μάλλον από θαύμα δεν έχει ευτυχώς σημειωθεί έως σήμερα κάποια ηλεκτροπληξία, με τραγικές συνέπειες για τα παιδιά, αλλά και τους δασκάλους που βρίσκονται στις αίθουσες.

Παράλληλα, ερώτημα προκύπτει και για την στατική ασφάλεια των αιθουσών και της οροφής τους, εξ αιτίας της παρατεταμένης διάβρωσης και καταπόνησης που δέχεται το κτίριο από τα νερά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση