HomeHL-9Πώς αποτιμά το Μέγαρο Μαξίμου την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή

Πώς αποτιμά το Μέγαρο Μαξίμου την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή

Η «τελευταία ζαριά» του Αλέξη Τσίπρα και η σύγκριση σημερινής και προηγούμενης κυβέρνησης. «Αποδείχθηκε η εργαλειοποίηση της ΑΔΑΕ», λένε στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Η στρατηγική Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις κάλπες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε την τελευταία του ζαριά προσδοκώντας ότι θα γυρίσει το παιχνίδι ενόψει εκλογών, όμως μάταια».

Με αυτή τη φράση συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίαζε τη χθεσινή μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, η οποία απέρριψε κατά πλειοψηφία την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Κυβέρνησης.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της διαδικασίας και «ωφελημένοι», όπως χαρακτηριστικά λένε, από την τριήμερη διαδικασία.

Και αυτό διότι αφενός στην υπόθεση των υποκλοπών, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μεταξύ άλλων, «ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση δεν γνώριζαν τίποτα, επιβεβαιώθηκε η εργαλειοποίηση της ΑΔΑΕ.

Αποδείχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας έδωσε τα έξι ονόματα στον κ. Ράμμο πριν από οποιαδήποτε έρευνα της ανεξάρτητης αρχής κι όχι ο κ. Ράμμος προς τον κ. Τσίπρα», σημειώνουν.

Αφετέρου, δόθηκε η ευκαιρία στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη σύγκριση της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, τα πεπραγμένα της οποίας υπενθύμισε στους πολίτες.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το ζήτημα των παρακολουθήσεων στο πολιτικό πολιτικά έκλεισε και το λόγο έχει πλέον αποκλειστικά και μόνο η Δικαιοσύνη, στο Ειδικό Δικαστήριο οι συνεχείς αποκαλύψεις «έχουν προσδώσει νέες διαστάσεις στην υπόθεση των μαύρων ταμείων του ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι ένα θέμα που τα κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να κρατήσουν ψηλά στην ρητορική τους καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, όπως και άλλα… τρωτά της διακυβέρνησης Τσίπρα, με αιχμές την οικονομία, τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό.

Στην Κυβέρνηση διαπίστωσαν «εκνευρισμό, άγχος και ηττοπάθεια» στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ «αποδείχθηκε συμπαγής, παρά τις αντίθετες προσδοκίες της αντιπολίτευσης».

Αδιέξοδη στρατηγική

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της από την πρώτη στιγμή εγκλωβίστηκαν σε μια αδιέξοδη στρατηγική, επενδύοντας αποκλειστικά στο ζήτημα των παρακολουθήσεων και όχι στα «πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

Τη ίδια ώρα, αναφορικά με την αθώωση του Λευτέρη Κρέτσου στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ σημειώνουν πως ο κ. Κρέτσος δικαζόταν για διαδικαστικά ζητήματα των δικαιολογητικών που ζητήθηκαν για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Καμία σχέση δεν έχει η συγκεκριμένη υπόθεση με το στήσιμο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και την απόπειρα ελέγχου του τηλεοπτικού πεδίου μέσω της δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ channel!

Αυτά κρίνονται στο Ειδικό Δικαστήριο όπου δικάζεται ο στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, Ν. Παππάς», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επιστροφή του από την Ιαπωνία την προσεχή Τετάρτη, θα επιστρέψει κανονικά και στους προεκλογικούς του ρυθμούς, με περιοδείες σε όλη τη χώρα (Λάρισα, Κοζάνη δύο από τους επόμενους σταθμούς του) και με «όπλο» το θετικό αφήγημα του μέχρι στιγμής έργου και του σχεδιασμού για την επόμενη τετραετία.

Θα επιμένει, σε κάθε ευκαιρία, στην ανταπόκριση της Κυβέρνησης σε όλες τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα είναι «πιο ισχυρή από ποτέ».

Στο πλαίσιο αυτό, πολλά χαμόγελα στην Κυβέρνηση έφερε και η είδηση που προέκυψε αργά το βράδυ, σχετικά με την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου σε ΒΒ+ από ΒΒ από την Fitch. Ουσιαστικά η χώρα μας πλησίασε ακόμα περισσότερο την επενδυτική βαθμίδα, την οποία ο πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει «σίγουρη» με την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Φίλιππος Πανταζής
euro2day.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση