HomeHL1-WorldΝέο «χαστούκι» από τον διεθνή Τύπο στον Ερντογάν: «Κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις»

Νέο «χαστούκι» από τον διεθνή Τύπο στον Ερντογάν: «Κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις»

Ερντογάν, ένας «αυταρχικός ισλαμιστής» πρόεδρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο που «βάλλουν» κατά του Ερντογάν, με τη σκυτάλη να λαμβάνει ο Washington Examiner, που αποκαλεί τον Τούρκο πρόεδρο «κακοήθη καρκίνο στις παγκόσμιες υποθέσεις».

Το δημοσίευμα με τίτλο «Ο Μπάιντεν πρέπει να προστατεύσει τον Ενές Καντέρ από τη φαυλότητα του Ερντογάν» καλεί τις ΗΠΑ και προσωπικά τον πρόεδρο Μπάιντεν να επιβάλουν σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία, κάνοντας ειδική μνεία σε αυτό που αποκαλεί ως «τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι», δηλαδή την επικήρυξη του μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ Φρίντομ για 500.000 δολάρια.

Ο Washington Examiner έρχεται να προστεθεί στο περιοδικό Stern, που αποκάλεσε τον Ερντογάν «εμπρηστή και αδίστακτο προκειμένου να εξασφαλίσει την εξουσία», στο Economist, που την προηγούμενη εβδομάδα χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο έναν «νταή», που οδηγεί την Τουρκία στα πρόθυρα της δικτατορίας, αλλά και στο επικριτικό δημοσίευμα του Bloomberg, που ανέφερε πως «βάζει το πολιτικό του συμφέρον πάνω από την ασφάλεια του ΝΑΤΟ», με αφορμή την άρνηση της Άγκυρας να προχωρήσει η ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.

Ερντογάν, ένας «αυταρχικός ισλαμιστής» πρόεδρος

Η μόνη προσβολή του Καντέρ στο «κράτος της Μέσης Ανατολής», όπως αποκαλεί ο Washington Examiner και συγκεκριμένα ο Κιν Χίλιμερ την Τουρκία, είναι η άσκηση κριτικής στον «αυταρχικό Ισλαμιστή» πρόεδρό της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έναν «κακοήθη καρκίνο για τις παγκόσμιες υποθέσεις». Το δημοσίευμα υπενθυμίζει όλα τα «μπλόκα» που έχει υψώσει η Τουρκία στη «διεθνή αρμονία», αναφερόμενο συγκεκριμένα στο «φράγμα» που εγείρει για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, τις «δολοφονικές επιδρομές» στη Συρία, μερικές μόνο από τις «άνομες ενέργειες», που θα δικαιολογούσαν μέχρι και την έξοδο από το ΝΑΤΟ, όπως σημειώνει ο συνάδερφος του αρθρογράφου Χίλιμερ, ο Τομ Ρόγκαν.

Με τα παραπάνω ως δεδομένα, το δημοσίευμα καλεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην γείτονα, ενώ ζητά από τον πρόεδρο Μπάιντεν να καταστήσει απολύτως σαφές πως κανένα κράτος δεν δύναται να επικηρύξει έναν Αμερικανό πολίτη, με τον άσο του μπάσκετ να υπενθυμίζεται πως έχει λάβει την αμερικανική υπηκοότητα.

Το δημοσίευμα κλείνει αναφερόμενο στη γενικότερη δράση του Φρίντομ Καντέρ, που δεν έχει καυτηριάσει μόνο την Τουρκία, αλλά και το κινεζικό καθεστώς για την κακομεταχείριση των Ουιγούρων, γεγονός που σημαίνει πως είναι ένας «εθνικός θησαυρός» για τις ΗΠΑ, όπως αναφέρει ο Washington Examiner. «Αν δεν υπερασπιστεί τον Φρίντομ (σ.σ. Ενές Καντέρ) ο πρόεδρος Μπάιντεν από τους μοχθηρούς ξένους κακοποιούς, τότε γιατί βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο;», καταλήγει ο Washington Examiner.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση