HomeΚΡΗΤΗΗ παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «Υγεία Μπροστά»

Η παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «Υγεία Μπροστά»

Για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην κατάμεστη αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου χθες το πρωί, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας του Υπουργεόυ Υγείας, κας Ειρήνη Αγαπηδάκη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση στους φορείς και το κοινό του Ηρακλείου, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Υγεία Μπροστά για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως και των αντίστοιχων που ακολουθούν σήμερα 27.1.2023 στις 5.00 μ.μ. απόγευμα στο Σπίτι Πολιτισμού στο Ρέθυμνο και αύριο Σάββατο 11.30 π.μ. στο Επιμελητήριο Αγίου Νικολάου, η ενημέρωση και η βελτίωση της Υγείας του Πληθυσμού με την υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην Πρόληψη, την Προστασία και την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.
fb_img_1674753309541
Ακολούθως της παρουσίασης των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου από την Γενική Γραμματέα του Δ.Υ. Υπ. Υγείας, η Προϊσταμένη της Γεν Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Υ.Υ., κα Φωτεινή Κουλούρη, παρουσίασε το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», Βήμα βήμα, ενώ η Καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας Π.Κ. και κλινικής ΠαΓΝΗ, κα Σοφία Αγγελάκη, μίλησε για την αξία της πρόληψης και του έγκαιρου εντοπισμού του καρκίνου του μαστού, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα στοιχεία.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το λόγο πήραν, υπό το συντονισμό της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας κας Ειρήνη Αγαπηδάκη οι κ.κ. Αντιγόνη Ανδρεάκη δημοσιογράφος και Ελευθερία Κωστάκη αν. Διοικήτρια του ΓΝΗ «Βενιζέλειο-Πανάνειο». Γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού και μίλησαν από καρδιάς εστιάζοντας στο προσωπικό τους βίωμα, τη σημασία της πρόληψης και της κοινωνικής υποστήριξης.
fb_img_1674753338018
Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ.κ. Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η εκπρόσωπος του ευρωβουλευτή και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, Ρόζα Βρεττού Αν. Γραμματέας Τομέα Υγείας, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Ρένα Σκαλίδη Παπαδάκη, ο Καθηγητής Εμμ Στρατάκης, Κοσμήτορας Σχολής Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών ως Εκπρόσωπος του Πρύτανη Π.Κ., ο Αντώνης Μακρυγιαννάκης, Αναπληρωτής Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Μαιευτικής –Γυναικολογίας & Διευθυντής της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ, εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής Π.Κ., η κα Ζένια Σαριδάκη Πρόεδρος της Εταιρείας Παθολογίας Ογκολογίας Ελλάδας, ο Αλέξανδρος Πατριανάκος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο Χάρης Βαβουρανάκης, Πρόεδρος Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών & μέλος του Π.I.Σ. και ο Διοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά για το Πρόγραμμα ότι: «για πρώτη φορά η Πολιτεία πηγαίνει στον πολίτη και το μήνυμα αυτό ξεκινά από την Κρήτη και αποστέλλεται σε όλη την Ελλάδα για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας και του τραχήλου».

Παρών καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου ΝΔ κ. Μάξιμος Σενετάκης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ευχές ο βουλευτής ΜεΡΑ 25 Γιώργος Λογιάδης.

Στην πρώτη για την Κρήτη Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης- Υγεία Μπροστά- παρευρέθηκαν επίσης , μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Πιστούλης, Λάμπρος Βαμβακάς και η εντεταλμένη Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου ΑγκαλιάΖΩ Γεωργία Μηλάκη, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου Σεληνιωτάκης Μιχάλης, οι Διοικητές ΠΑ.Γ.Ν.Η. Χαλκιαδάκης Γεώργιος, Βενιζέλειου-Πανάνειου ΓΝΗ Τερζάκης Κωνσταντίνος, οι αναπλ. Διοικητές ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης, ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης Λασιθίου Γιώργος Μπαρμπούνης , ΓΝ –ΚΥ Σητεία Μαρία Δαρατσιανού και του ΒΓΝΗ Κωστάκη Ελευθερία, ο Δ/ντής ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκος Γιανακουδάκης, οι Πρόεδροι Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου κ.κ. Σμπώκος Ιωάννης και Σκουντάκης Αριστοτέλης αντίστοιχα, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Δαμανάκη Μαρία, οι Διευθύνουσες νοσηλευτικών υπηρεσιών ΠΑΓΝΗ Αγγελική Πρινάρη, ΒΓΝΗ Μαρία Σπινθούρη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος 5ο ΠΕ.Τ Κρήτης, Ευάγγελος Παπαδάκης και η Γραμματέας Μαρία Αντωνακάκη, ο Δ/ντής των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο Πέτρος Παπαδάκης, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου Καρκανάκης Βαγγέλης, η βοηθός Διοικητή Ρόταρυ Κρήτης Ντίνα Χριστοδουλάκη, η Πρόεδρος του Δικτύου Μαιών/των 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Φιλία Γιαλιτάκη και μέλη, η Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Εβελίνα Μπάκιντα, η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού ομίλου Ηρακλείου και πρέσβειρα γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη καθώς και η πρώην πρόεδρος Ελένη Μπερεδάκη, μέλη του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηρακλείου Λασιθίου, στελέχη του ΚΕΘΕΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ κ.α.

Διαφήμιση
Διαφήμιση