HomePost ItΒαρδάκης: «Χρέος μας να θυμόμαστε, να μη σιωπούμε, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από κάθε μετερίζι ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού»

Βαρδάκης: «Χρέος μας να θυμόμαστε, να μη σιωπούμε, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από κάθε μετερίζι ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού»

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Ήταν το 2005, όταν ο ΟΗΕ ανακήρυξε την 27η Ιανουαρίου ως Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του ναζιστικού καθεστώτος, 60 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Άουσβιτς – Μπίρκεναου, του μεγαλύτερου στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Πολωνία, από τα σοβιετικά στρατεύματα.
Σήμερα θυμόμαστε το μέγεθος της φρίκης που βίωσαν εκατομμύρια Εβραίοι από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που χάθηκαν με τον πιο βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο στο Ολοκαύτωμα.
Η μέρα αυτή αποτελεί ακόμα μια αφορμή για να μην ξεχάσουμε ποτέ τον παραλογισμό και την οδύνη που γεννούν η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία και η προκατάληψη. Είναι μια αφορμή για να κοιτάξουμε ξανά στο παρελθόν, προκειμένου να σταθούμε απέναντι στον αναζωπυρωμένο ρατσισμό και το μίσος με τα οποία δηλητηριάζουν το παρόν και το μέλλον μας διάφορες νεοναζιστικές ομάδες.
Η χώρα μας πολέμησε λυσσαλέα τον φασισμό και τον ναζισμό. Ο λαός μας πότισε με το αίμα του, τα χώματα του τόπου μας, προασπίζοντας την ελευθερία, την ισότητα και τη δημοκρατία.
Χρέος δικό μας να θυμόμαστε. Να μη σιωπούμε. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από κάθε μετερίζι ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού».

Διαφήμιση
Διαφήμιση