HomeHL-9Βγήκαν και πάλι τα… τεφτέρια στους φούρνους του Ηρακλείου

Βγήκαν και πάλι τα… τεφτέρια στους φούρνους του Ηρακλείου

«Έχει ενταθεί η χρήση τους πλέον», λέει ο πρόεδρος των αρτοποιών, Β. Δαφέρμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε το ψωμί δεν μπορούν πλέον να προμηθευτούν αρκετοί Ηρακλειώτες εξαιτίας της ακρίβειας που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στα βασικά αγαθά.

Η συνεχιζόμενη αύξηση στις τιμές των προϊόντων έχουν… γονατίσει τα νοικοκυριά με τις οικογένειες πλέον να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ξαναβγήκαν τα τεφτέρια στους φούρνους της γειτονιάς με τους επιχειρηματίες να προσπαθούν όσο μπορούν να βοηθήσουν τους χρόνια πελάτες τους.

«Τα τεφτέρια εδώ και καιρό έχουν αρχίσει πάλι να βγαίνουν στους παραδοσιακούς φούρνους. Πάντα υπήρχαν αλλά τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι πελάτες μας δυσκολεύονται οικονομικά και δεν μπορούν να πληρώσουν το ψωμί τους», επισημαίνει μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών νομού Ηρακλείου «Η Δήμητρα», Βασίλης Δαφέρμος – Αγγελάκης και συνεχίζει: «Έρχεται ένας πελάτης μας από τη γειτονιά που τον γνωρίζουμε χρόνια και βλέπω ότι υπάρχει δυσκολία. Δεν γίνεται να μην τον εξυπηρετήσω. Θα βάλω πλάτη και εγώ και όλοι οι συνάδελφοι κι ας ξέρεις ότι δεν θα τα πάρεις ποτέ πίσω. Εμείς είμαστε ευεργετημένοι από τους πελάτες μας και δεν ξεχνάμε την στήριξή τους. Γι’ αυτό και βοηθάμε. Ο ευεργετημένος καλό είναι να μην ξεχνάει».

Ξεκίνησαν τα λουκέτα στους παραδοσιακούς φούρνους

Την ίδια ώρα οι παραδοσιακοί φούρνου στο Ηράκλειο ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, οι τεράστιες αυξήσεις σε πρώτες ύλες σε συνδυασμό με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού είχαν ως αποτέλεσμα φούρνοι στο Ηράκλειο να βάλουν… λουκέτο.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν άντεξαν την συνεχόμενη ακρίβεια των τελευταίων μηνών με αποτέλεσμα να πάρουν την δύσκολη απόφαση να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

 «Δυστυχώς, στο Ηράκλειο έχουμε κάποιους φούρνους που έχουν κλείσει. Η χρονιά και για εμάς ήταν πολύ δύσκολη γιατί οι συνεχιζόμενες αυξήσεις μας γονάτισαν. Αυτό όμως που πρέπει να τονίσω είναι πως όταν κλείσει ένας φούρνος είναι πολύ βαρύ να το χωνέψει κανείς. Ο φούρνος είναι σημείο αναφοράς της κάθε γειτονιάς. Είναι το πρώτο μαγαζί που μπαίνει ο πολίτης στην αρχή της ημέρας του για να πάρει το ψωμί του, το κουλούρι του. Όταν κλείνει ένας φούρνος είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί πουλάει είδη πρώτης ανάγκης και αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία δεν μπορεί να προμηθευτεί τα είδη πρώτης ανάγκης», ανέφερε σε παλαιότερες δηλώσεις του ο κ. Δαφέρμος – Αγγελάκης.

Μάλιστα, ο ίδιος προέβλεψε ότι «θα έρθουν κι άλλα λουκέτα και πρέπει η Πολιτεία να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος ώστε να πάρει τα κατάλληλα μέτρα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση