HomeΕΛΛΑΔΑΚαλαμάτα: Παίρνει πάνω του την ευθύνη της δολοφονίας του «Αμερικανού» o 38χρονος

Καλαμάτα: Παίρνει πάνω του την ευθύνη της δολοφονίας του «Αμερικανού» o 38χρονος

Κρυβόταν σε ενοικιαζόμενο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν ήθελε να σκοτώσει τον 47χρονο Ελληνοαμερικανό, είπε ο 38χρονος για τη δολοφονία στην Καλαμάτα.

Ήθελε να του ζητήσει εξηγήσεις για έναν τσακωμό που είχαν μεταξύ τους πέρυσι τον Οκτώβριο, και ο «Αμερικάνος» τον χτύπησε.

Αυτό φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ο 38χρονος Αλβανός, ο οποίος κρυβόταν και συνελήφθη χθες για τη δολοφονία του 47χρονου «Αμερικάνου» ή «Gus» με έναν πυροβολισμό, το πρωί της περασμένης Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Υδρας και Σόλωνος, στην Καλαμάτα, όπως αναφέρει το eleftheriaonline.

Ο σκληρός και αδίστακτος κακοποιός, όπως τον περιγράφουν οι αστυνομικοί, παραδόθηκε χωρίς να προκαλέσει πρόβλημα, όταν γύρω στις 9 χθες το πρωί οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έκαναν έφοδο σε ένα υπόγειο δωμάτιο, σε επιχείρηση Ενοικιαζόμενων στο Ακρογιάλι Αβίας.

Ο δολοφόνος του «Αμερικάνου» συνελήφθη μαζί με έναν 34χρονο Βούλγαρο, ο οποίος νοίκιαζε το δωμάτιο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο δωμάτιο και 80 γραμμάρια χασίς, ενώ σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία και για διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ίδιου μέσου, ο 38χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για εμπόριο κοκαΐνης, πήρε πάνω του τη δολοφονία του «Αμερικάνο» και ισχυρίστηκε ότι ο 22χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του -ο οποίος απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια Καλαμάτας και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος- ήθελε μόνο να αγοράσει δύο γραμμάρια κοκαΐνη από το θύμα και, αφού ήταν παρέα, πήγανε μαζί. Παραδέχτηκε, επίσης, ότι αυτός πυροβόλησε, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν σκόπευε να τον σκοτώσει.

Για το εννιάρι πιστόλι, με το οποίο διέπραξε το έγκλημα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το πέταξε στη θάλασσα. Το Σάββατο, ο 38χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε χθες στην εισαγγελέα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη, αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια Καλαμάτας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για τα 80 γραμμάρια χασίς στο δωμάτιο όπου συνελήφθη. Μαζί του για τα ναρκωτικά θα απολογηθεί το Σάββατο και ο 34χρονος Βούλγαρος, ο οποίος διώκεται και για υπόθαλψη εγκληματία.

Προσωρινά κρατούμενος ο 22χρονος

Χθες, την πόρτα της ανακρίτριας Καλαμάτας, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πέρασε και ο 22χρονος φερόμενος ως συνεργός του Αλβανού. Αυτός κανόνισε το ραντεβού με το θύμα τους, με το πρόσχημα ότι ήθελε να αγοράσει δύο γραμμάρια κοκαΐνη.

Μετά την απολογία του, εισαγγελέας και ανακρίτρια έκριναν ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Ο δικηγόρος του, Στάθης Σταματόπουλος, δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας:

«Η ποινική δίωξη η οποία ασκήθηκε, ασκήθηκε στη μέγιστη εκδοχή της, λαμβανομένου υπόψη ότι ο εντολέας μου δεν ήταν αυτός ο οποίος πυροβόλησε. Από τη δική μας την πλευρά θεωρούμε ότι η υπόθεση θα έρθει στις σωστές της διαστάσεις κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου εκεί θα καταδείξουμε τη συμμετοχική ή μη δράση του εντολέα μου, ο οποίος αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το “στήσιμο” αυτού του ραντεβού. Επίσης, αρνείται ότι γνώριζε τις σχέσεις, όποιες και αν ήταν αυτές, μεταξύ των άλλων δύο προσώπων, δηλαδή του συγκατηγορούμενού του και του θύματος».

Πρόσθεσε δε, ερωτώμενος σχετικά, πως ο εντολέας του δεν γνώριζε ότι ο συγκατηγορούμενός του οπλοφορούσε και εκτίμησε πως «τα στοιχεία τα οποία έχουν ήδη συλλεγεί, αλλά και το γεγονός ότι ο έτερος κατηγορούμενος συνελήφθη σήμερα (σ.σ. χθες) και θα δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις, θα βοηθήσουν στην περαιτέρω πορεία της υπόθεσης».

Στις 6 Φεβρουαρίου το αυτόφωρο των δύο Ελλήνων

Νωρίτερα χθες το μεσημέρι προσήλθαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, με τις κατηγορίες της ψευδούς κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή, οι δύο Έλληνες συλληφθέντες, ένας 50χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου και ένας 40χρονος υπάλληλός του, οι οποίοι φέρονται ότι βοήθησαν μετά το έγκλημα τον 38χρονο Αλβανό και τον 22χρονο συνεργό του, προσφέροντάς τους προσωρινά κατάλυμα και ρούχα, ώστε να έχουν το χρόνο να οργανώσουν τη διαφυγή τους.

Ο δικηγόρος τους, Γιώργος Ράλλης, αφού απορρίφθηκε το αίτημα που υπέβαλε στο δικαστήριο για συνεκδίκαση με την υπόθεση της δολοφονίας λόγω συνάφειας, ζήτησε να δοθεί αναβολή προκειμένου να προσέλθουν μάρτυρες, οι οποίοι χθες δεν μπόρεσαν να παραστούν. Αίτημα το οποίο έκανε δεκτό το δικαστήριο, ορίζοντας νέα ημερομηνία εκδίκασης για τις 6 Φεβρουαρίου. Απέρριψε, ωστόσο, το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης να ζητηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μια λίστα με τις κλήσεις των εντολέων του, πριν και μετά το έγκλημα, για να διαπιστωθεί αν έχουν συνομιλήσει με τον 34χρονο Αλβανό ή τον 22χρονο συνεργό του.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση