HomeHL-9Κορωνοϊός: Πτώση στο ιικό φορτίο στο Ηράκλειο – Μικρή αύξηση στα Χανιά

Κορωνοϊός: Πτώση στο ιικό φορτίο στο Ηράκλειο – Μικρή αύξηση στα Χανιά

Τι δείχνουν τα αστικά λύματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πτώση στο ιικό φορτίο του κορωνοϊού δείχνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο ενώ μία μικρή αύξηση παρατηρείται στα Χανιά.

l26

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 16 Ιανουαρίου μέχρι 22 Ιανουαρίου 2023, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 9 μέχρι 15 Ιανουαρίου 2023, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε δύο από τις δέκα (περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τρεις από τις δέκα περιοχές και σταθεροποίηση σε δύο από τις δέκα περιοχές.

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+135%) και στα Χανιά (+31%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο Ηράκλειο (-52%), στην Πάτρα (-44%) και στην Αττική (-40%).

Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο παρατηρήθηκε στη Λάρισα (+4%) και στη Θεσσαλονίκη (-10%). Στις πόλεις του Βόλου, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης το ιικό

φορτίο στα αστικά λύματα ήταν ανιχνεύσιμο, αλλά η ποσοστιαία εβδομαδιαία μεταβολή δεν είναι δυνατό να υπολογισθεί γιατί την προηγούμενη εβδομάδα αναφοράς (2/2023) δεν είχαν διενεργηθεί αναλύσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση