HomePost ItΚωνσταντίνος Κεφαλογιαννης: «Ό,τι δεσμευτήκαμε, το κάναμε πράξη!»

Κωνσταντίνος Κεφαλογιαννης: «Ό,τι δεσμευτήκαμε, το κάναμε πράξη!»

«Ο πρωθυπουργός έδωσε από το Ηράκλειο το σάλπισμα της νίκης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε από την Κρήτη, από το Ηράκλειο το σάλπισμα της νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για μία αυτοδύναμη κοινωνία. Για μία αυτοδύναμη Ελλάδα» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιαννης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία μετουσίωσε την τετραετία που πέρασε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις του 2019 σε πράξη. Επέστρεψε στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων. Προχωρήσαμε σε σημαντικές μειώσεις φόρων. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35% μεσοσταθμικά. Μείωση του βασικού συντελεστή από το 22% στο 9%. Μείωση τη φορολογίας των νομικών προσώπων. Μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών. Κατάργηση της φορολογίας για γονικές παροχές μέχρι 800.000 ευρώ ανά παιδί. Δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού. Και μία τρίτη που θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου. Την πρώτη μετά από δέκα χρόνια αύξηση στις συντάξεις. Μειώσαμε την ανεργία. Βελτιώσαμε σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Την καταστήσαμε φιλική στις επενδύσεις. Εξωστρεφή.

Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως βασικά συνθήματα «η ελπίδα έρχεται» και το αλήστου μνήμης «θα σκίσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο». Αντί, όμως της ελπίδας και του σκισίματος των μνημονίων ήρθε ένα τρίτο δυσβάστακτο μνημόνιο που κόστισε στην ελληνική οικονομία πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εμείς σήμερα 4 χρόνια μετά την εκλογική νίκη του 2019 μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον ελληνικό λαό. Γιατί όσα δεσμευτήκαμε γίνανε πράξη. Σε ένα δύσκολο περιβάλλον δύο αλλεπάλληλων κρίσεων. Της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία του κορωνοιού και της ενεργειακής κρίσης λόγω της απρόκλητης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δύο παγκόσμιες κρίσεις που στηρίξαμε απόλυτα τα ελληνικά νοικοκυριά, τις ελληνικές επιχειρήσεις. Που δεν αφήσαμε κανέναν πίσω. Προστατεύσαμε κυρίως τους κοινωνικά ευάλωτους. Τους αδύναμους.

Ότι υποσχεθήκαμε έγινε πράξη με απόλυτο σεβασμό στην ανάγκη για δημοσιονομική πειθαρχία.

Αφήνουμε πίσω μας μία τετραετία που θωρακίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας. Ενισχύσαμε τη γεωπολιτική της θέση, αυξήσαμε το διπλωματικό κύρος της χώρας. Υπογράψαμε σημαντικές αμυντικές συμφωνίες. Με την αξιωματική αντιπολίτευση είτε απούσα είτε χαμένη στην άρνηση του αντιπολιτευτικού της οίστρου.

Και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό με συνέπεια και σταθερότητα. Σε μία νέα τετραετία. Που τον πιο σημαντικό λόγο θα έχει η αύξηση των εισοδημάτων, η μείωση των έμμεσων φόρων, η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας έχει μπει στις ράγες της σταθερότητας. Η διπλή παρουσία μας στις κάλπες θα την αποτρέψει από τον εκτροχιασμό. Δεν θα ρισκάρουμε ανατροπή των κατακτήσεών και των επιτυχιών μας. Δεν θα ρισκάρουμε περιπέτειες. Δεν θα ρισκάρουμε το μέλλον των νέων γενιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας με την ψήφιση της απλής αναλογικής. Ένα νόμο που οδηγεί είτε σε πολιτικές τερατογεννήσεις είτε στην ακυβερνησία.

Την απάντηση θα τη δώσουμε όλοι εμείς και στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής και στη δεύτερη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση