HomeHL-GreeceΟ «Σαράφης» της Novartis διώκεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία

Ο «Σαράφης» της Novartis διώκεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία

Προθεσμία για το Σάββατο έλαβε απο τον ανακριτη ο «Μαξιμος Σαράφης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για σειρά βαρύτατων αδικημάτων διώκονται πλέον τα μέλη του κυκλώματος που εξάρθρωσε η αστυνομία και ανάμεσά τους είναι και ο «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος φέρεται ως προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα, από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος του «Μάξιμου Σαφάρη» και έξι ακόμα ατόμων. Η δίωξη είναι για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρεις κατηγορούμενοι και αναζητούνται τέσσερα ακόμη εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή, από τον οποίο ο «Μάξιμος Σαράφης» ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο.

Πώς εξαπατούσε επιχειρηματίες

Ο «Μάξιμος Σαράφης» – κατά κόσμον Φιλίστωρ Δεστεμπεσίδης φέρεται ότι ήταν ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες.

Ειδικότερα, ο 50χρονος πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της Novartis και άλλα δύο πρόσωπα – ένας 63χρονος και 65χρονος- με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης προσέλκυαν διάφορα θύματα- κυρίως επιχειρηματίες που ήθελαν δάνειο.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» μαζί με τους άλλους δύο είχαν ιδρύσει μια εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι, τα γραφεία της οποίας στεγάζονταν στην Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας. Στην εταιρεία αυτή κατέφευγαν όσοι αντιμετώπιζαν προβλήματα δανειοδότησης, μιας και οι δράστες υπόσχονταν φθηνά δάνεια και ρυθμίσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, για να λάβουν οι επιχειρηματίες τα περίπου 15 εκατ. ευρώ από τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ήταν οι υποψήφιοι διανειολήπτες να καταβάλουν μία προμήθεια 100.000 ευρώ συν 18.500 ευρώ για έξοδα φακέλου συν 55.000 ευρώ για ασφάλεια δανείου.

Μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί επτά θύματα, ωστόσο οι αστυνομικοί ψάχνουν άλλα 20. Η οικονομική ζημιά που υπέστησαν τα θύματα υπολογίζεται σε 800.000 – 1.000.000 ευρώ.

Ανάμεσα στα θύματα είναι ένας ξενοδόχος της Αθήνας, ένας έμπορος τυριών, ένας επιχειρηματίας στην εστίαση και ένας ιδιοκτήτης εταιρείας λογισμικού τυχερών παιχνιδιών.

Η αστυνομία άρχισε να ψάχνει την υπόθεση τον περασμένο Σεπτέμβριο έπειτα από καταγγελία, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου οι Αρχές εντόπισαν τον «Μάξιμο Σαράφη». Στη σπείρα συμμετείχαν και τρεις Ινδοί που ζούσαν στο Ντουμπάι και παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι της εταιρείας για να επικοινωνούν και να καθησυχάζουν τους «πελάτες».

Μάλιστα ήταν τοσο πειστικοί, που όταν οι Αστυνομικοί είπαν στους επιχειρηματίες ότι «έχετε πέσει θύματα απάτης» εκείνοι δεν τους πίστεψαν κατηγορώντας τους ότι θέλουν να τους χαλάσουν τη δανειοδότηση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση