HomePost ItΣωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Μπήκε από άλλη είσοδο η Μίνα Γκάγκα

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Μπήκε από άλλη είσοδο η Μίνα Γκάγκα

Η ανακοίνωσή της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έντονη αποδοκιμασία τους εξέφρασαν εργαζόμενοι και σωματειο εργαζόμενων στην υφυπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την επίσκεψη της στο ΠΑΓΝΗ.

Η ίδια περιστοιχισμένη από δεκάδες ένστολους αστυνομικούς, της ασφάλειας και κλούβας των ΜΑΤ, επέλεξε να μπει από άλλη είσοδο για να αποφύγει τη συνάντηση με τους διαμαρτυρόμενους.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με ανακοίνωση τους, ανέδειξαν τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δωρεάν δημόσιο σύστημα Υγείας αντάξιο των σύγχρονων αναγκών. Οι ίδιοι αναφέρουν πως δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί της για να της μεταφέρουν τα αιτήματα τους, παρότι η ίδια είχε ζητήσει συνάντηση με αντιπροσώπους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής :

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ κατά την επίσκεψη  της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.

Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δωρεάν δημόσιο σύστημα Υγείας αντάξιο των σύγχρονων αναγκών.

Η αναπληρώτρια υπουργός, η οποία -περιστοιχισμένη από δεκάδες ένστολους αστυνομικούς, της ασφάλειας και κλούβας των ΜΑΤ, εντός και εκτός του νοσοκομείου-, για να αποφύγει τη συνάντηση με τους εργαζομένους και το σωματείο που διαμαρτύρονταν στο σαλόνι, επέλεξε να μπει από άλλη είσοδο.

Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των εργαζομένων φτάσαμε μέχρι τα γραφεία της διοίκησης  όπου πραγματοποιούνταν σύσκεψη με την παρουσία της αναπλ. Υπουργού. Ενώ είχε ζητήσει η ίδια συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, με την στάση της και την κωλυσιεργία της δεν κατέστη δυνατή. Εκεί καταγγείλαμε για άλλη μια φορά την προσπάθεια να αποτρέψουν να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων μέσα και έξω από τη σύσκεψη.

Δεκάδες αστυνομικοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους «ήρωες» της πρώτης γραμμής που διαμαρτυρήθηκαν γιατί κυβέρνηση, υπουργείο και διοίκηση επιλέγουν να μην κάνουν μόνιμες προσλήψεις αλλά να ανοίγουν τμήματα μετακινώντας ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και συρρικνώνοντας άλλα τμήματα ή κλινικές.  Η προσπάθεια φίμωσης των δίκαιων διεκδικήσεών μας έπεσε στο κενό. Δεν είναι τυχαίο που ακόμη μία φορά, υπήρχε εντολή στην πύλη του νοσοκομείου, για απαγόρευση εισόδου σε οποιονδήποτε δημοσιογράφο και κάμερα με σκοπό να καλύψει την κινητοποίηση μας.

Τους λέμε ότι ξέρουμε καλά ότι οι υποσχέσεις και η φιέστα της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου φαίνεται προπέτασμα καπνού για την επίθεση που εξελίσσεται και πρόκειται να ακολουθήσει.

Θα μας βρουν απέναντί τους! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας στις 26 Ιανουαρίου από τις 7πμ έως τις 3μμ! Συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας στις 9:30πμ και στη συνέχεια στις 12:30μ στην ΔΥΠΕ!

Απαιτούμε:

  • Να στελεχωθεί πλήρως εδώ και τώρα το ΠΑΓΝΗ με μόνιμο προσωπικό, με επείγουσες προκηρύξεις του συνόλου των κενών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι με βάση τον ξεπερασμένο οργανισμό
  • Άμεση επαναφορά της λειτουργίας των κλινικών που συγχωνεύτηκαν
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Γενναία μισθολογική αύξηση στο προσωπικό του ΕΣΥ και θέσπιση ειδικών κινήτρων (επιστημονικών, οικονομικών, διοικητικών) για τα περιφερειακά νοσοκομεία
  • Να δοθούν όλες οι χρωστούμενες άδειες στο προσωπικό.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ.
  • ΟΧΙ σε συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο τμημάτων-νοσοκομείων
  • Επιστροφή των συμβασιούχων που απολύθηκαν όσο ήταν σε αναστολή εργασίας
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας
Διαφήμιση
Διαφήμιση