HomeΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: Ανησυχία μετά την καταγγελία για απόπειρα αρπαγής μαθητή

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία μετά την καταγγελία για απόπειρα αρπαγής μαθητή

«Βγήκε από το αυτοκίνητο και τον κυνήγησε»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η καταγγελία του μαθητή δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης, για απόπειρα αρπαγής την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η μητέρα του, όλα έγιναν την Τρίτη, περίπου στις 13.50, όταν ο 12χρονος σχόλασε από το 1ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στην περιοχή του Ντεπώ και επέστρεφε μόνος του στο σπίτι με τα πόδια. Λίγα μέτρα πριν φτάσει στον προορισμό του, και ενώ είχε χωριστεί με τα υπόλοιπα παιδιά, σταμάτησε σε κοντινή απόσταση ένα λευκό αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες μάρκας hyundai και ένα από τα άτομα κατέβηκε και τον κυνήγησε.

Ο 12χρονος που φοβήθηκε ξεκίνησε να φωνάζει και έτρεξε σε μια κοντινή επιχείρηση, έξω από την οποία υπήρχε ένας άνθρωπος στον οποίον απευθύνθηκε για να τον βοηθήσει. Το άτομο τότε επέστρεψε στο αυτοκίνητο και αποχώρησαν από το σημείο.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτα Αναστασάκου, «το παιδί σχόλασε και επειδή είναι μεγάλο και έχει υπεύθυνη δήλωση, αποχώρησε μόνο του. Συνήθως τον παίρνει ο παππούς αλλά χθες επειδή έβρεχε του είπε η μαμά να γυρίσει μόνος του».

Ο μαθητής αποχώρησε μαζί με συμμαθητές του από το σχολείο, ωστόσο στη συνέχεια χωρίστηκαν. Σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, «σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με τρεις Ρομά, ο ένας από αυτούς βγήκε και άρχισε να τρέχει από πίσω του και να τον κυνηγάει. Το παιδί τρόμαξε και άρχισε να τρέχει. Είδε έναν καλοντυμένο κύριο που μιλούσε στο τηλέφωνο και το παιδί ζήτησε βοήθεια. Το παιδί συνέχισε να τρέχει και ζήτησε βοήθεια από έναν άλλον κύριο ο οποίος τον πήγε έως την πολυκατοικία. Οι γονείς έχουν καταγγείλει το περιστατικό και έχουν δώσει κατάθεση στην αστυνομία», ανέφερε η διευθύντρια.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί από τη διεύθυνση του σχολείου η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και με sms όλοι οι γονείς, καθώς έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση και φόβος για νέο περιστατικό. «Η μητέρα μου είπε ότι το παιδί έτρεχε και φώναζε «βοήθεια, βοήθεια», φοβήθηκε πολύ και είχε λαχανιάσει», σημείωσε.

Σε δηλώσεις της έξω από το σχολείο, η κυρία Αναστασάκου ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τους γονείς του ανηλίκου εχθές το βράδυ, ενώ σήμερα νωρίς το πρωί έστειλε μήνυμα στους γονείς για να τους ενημερώσει. Γονείς οι οποίοι έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για να πάρουν τα παιδιά τους, δήλωσαν πως είναι αναστατωμένοι από τη σοβαρή καταγγελία και ζητούν αυξημένη αστυνόμευση στην περιοχή, κοντά στο σχολείο.

«Σήμερα ενημερώθηκα απο τη γυναίκα μου ότι έγινε απόπειρα απαγωγής. Έχουμε συγκλονιστεί και προσπαθούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας απο τέτοια πράγματα. Θα είναι καλό και η αστυνομία να κάνει σωστά τη δουλειά της γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα», δήλωσε πατέρας μαθητή. «Ακούσαμε ότι ο παππούς ενός παιδιού δεν ήρθε να το πάρει και κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν και θέλησαν να αρπάξουν το παιδί», ανέφερε παππούς άλλου παιδιού του σχολείου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για περιστατικό απόπειρας αρπαγής ανηλίκου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση