HomePost ItΟ Ν. Ηγουμενίδης για την υγεία: «Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει πλέον καταρρεύσει!»

Ο Ν. Ηγουμενίδης για την υγεία: «Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει πλέον καταρρεύσει!»

Παρέμβαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι περισσότερες δομές του ΕΣΥ είτε υπολειτουργούν, είτε δεν λειτουργούν καθόλου», σημειώνει με σημερινή του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. Με άρθρο του που δημοσιεύει ο τοπικός τύπος της Κρήτης σημειώνει ότι  «το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο οποίο εργαστήκαμε, δεν υπάρχει πλέον σήμερα. Έχει καταρρεύσει! Προηγήθηκε η ευθεία επίθεση στο ΕΣΥ τα έτη 2010-2014, και η εκδικητική, ιδεοληπτική, νεοφιλελεύθερη επίθεση της περιόδου 2019–2023, της διακυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, που δεν είχε καμία διάθεση να συνεχίσει την «τονωτική ένεση» της περιόδου 2015 – 2019, της πρώτης φοράς της Αριστεράς».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημειώνει ότι «το μήνυμα της κυβέρνησης της Δεξιάς προς τους ασθενείς συμπολίτες μας, είναι, αν δεν θέλουν να χάσουν χρόνο, αν δεν θέλουν να μπλέξουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αν δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την έκβαση της ασθένειάς τους, αν θέλουν να αποφύγουν την ταλαιπωρία, να αναζητήσουν λύσεις μακριά από το ΕΣΥ». Ο βουλευτής εξηγεί για το ΕΣΥ που βρίσκεται πλέον σε μια δραματική στιγμή κατάρρευσης: «Υπάρχει νοσοκομείο στον κόσμο που λειτουργεί χωρίς Παθολογική Κλινική;», ρωτά με νόημα ο βουλευτής και ιατρός-καρδιολόγος στο ΕΣΥ ο ίδιος. «Στην Ελλάδα ναι, το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Υπάρχουν νοσοκομεία με χειρουργικές κλινικές, που δεν χειρουργούν είτε λόγω έλλειψης χειρουργών είτε λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, είτε λόγω ανεπάρκειας χειρουργικών τραπεζιών; Στην Ελλάδα ναι, με τρανταχτά παραδείγματα τα νοσοκομεία της Κρήτης», αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου. «Αλήθεια, πόσα και ποια νοσοκομεία στον κόσμο λειτουργούν χωρίς καρδιολογική κλινική; Σε πόσα και ποια νοσοκομεία του κόσμου υπάρχουν και λειτουργούν κλινικές με ένα γιατρό, όπως συμβαίνει σε πολλές κλινικές νοσοκομείων της Κρήτης;».

Ειδικά μάλιστα για την κατάσταση στην Κρήτη επισημαίνει: «Όλα όσα διαδραματίζονται ενάντια στους υγειονομικούς στο Ηράκλειο και στην Κρήτη εκφράζουν το πραγματικό πρόσωπο της σημερινής Κυβέρνησης. Όχι απλώς δεν έχει εγκαταλείψει τους υγειονομικούς, αλλά κινείται πλέον εκδικητικά σε βάρος τους. Επιβραβεύει κραυγαλέες κινήσεις αυταρχισμού  – με πλέον τρανταχτή την περίπτωση των αναισθησιολόγων στο ΠαΓΝΗ – αφήνει απλήρωτες υπερωρίες, επιβάλει εξαντλητικά ωράρια, ανορθολογικές μετακινήσεις, συγχωνεύσεις κλινικών και τραγική υποστελέχωση νευραλγικών τμημάτων. Αδιαφορεί προκλητικά απέναντι στο κύμα παραιτήσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση