HomeHL-GreeceΑναβιώνει το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα με τον 75χρονο που σκότωσε με δυο σφαίρες την πρώην σύζυγό του

Αναβιώνει το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα με τον 75χρονο που σκότωσε με δυο σφαίρες την πρώην σύζυγό του

«Ήταν οξύθυμος, την χτυπούσε συχνά», έλεγαν οι γείτονες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβιώνει σε λίγη ώρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη για την άγρια δολοφονία της 64χρονης μητέρας και γιαγιάς στην Αγία Βαρβάρα, από τον 75χρονο εν διαστάσει σύζυγο της τον Ιούνιο του 2021.

Ο 75χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, ποινή που θα προσπαθήσει σε αυτή την φάση με την βοήθεια του δικηγόρου του και ποινικολόγου Θεόδωρου Μαντά να μειώσει.

Στην απολογία του ο εν διαστάσει σύζυγος της 64χρονης Ελένης είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει και ότι ήθελε μόνο να τη φοβερίσει. Σχετικά με το όπλο το οποίο την σκότωσε με δυο σφαίρες στο κεφάλι είχε υποστηρίξει ότι το είχε πάνω από μία δεκαετία.

Στο δικαστήριο τις κατηγορίες εναντίον του είχαν υποστηρίξει τόσο οι δυο κόρες του, όσο και ο αδερφός του θύματος.

Όπως είχε αναφέρει μάλιστα η δικηγόρος τους και ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου η επιβολή της ανώτατης ποινής ήταν μια δικαίωση για την οικογένεια του θύματος, παρά το γεγονός ότι η μητέρα τους δυστυχώς δεν γυρίζει πίσω: «Ο δράστης αφαίρεσε τη ζωή της άτυχης Ελένης, αφού προηγουμένως ομολόγησε στο δικαστήριο ότι επί πολλά έτη πριν από το έγκλημα κατείχε παράνομα όπλο, το οποίο φρόντισε να συντηρήσει και να είναι λειτουργικό, ώστε να πραγματώσει το εγκληματικό του αποτέλεσμα. Τη σκότωσε πυροβολώντας την στο κεφάλι δύο φορές και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη. Το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο ομόφωνα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό απορριπτόμενου του ισχυρισμού περί βρασμού ψυχικής ορμής»

Το έγκλημα είχε προκαλέσει σοκ, καθώς το όνομα της άτυχης Ελένης, 64 ετών, είχε συμπεριληφθεί τότε στην μακάβρια λίστα με τις 18 γυναίκες που δολοφονήθηκαν μέσα στο 2021.

Η δολοφονία της έγινε έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα, με την άτυχη γυναίκα να δέχεται δύο σφαίρες από κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία όπως παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, το ζευγάρι ήταν σε διάσταση από το 2017 και είχαν προβλήματα οικονομικής φύσης αλλά και προσωπικά με αποτέλεσμα συχνά να καταλήγουν στο Αστυνομικό Τμήμα.

 «Ήταν οξύθυμος, την χτυπούσε συχνά»

Όπως είχαν αναφέρει τότε στο protothema.gr γείτονες της 64χρονης, η άτυχη Ελένη ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό άτομο, δοσμένη στις κόρες της και στα εγγόνια της.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το θύμα της δολοφονίας και ο πρώην σύζυγός της ήταν πολύ γνωστά πρόσωπα στην περιοχή εξαιτίας των στεγνοκαθαριστηρίων που διατηρούσαν στην Αγία Βαρβάρα.

Μετά την απόφαση να χωρίσουν η 64χρονη είχε επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι, όπου φρόντιζε και τον αδερφό της που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο 75χρονος είχε παραμείνει στο τριώροφο σπίτι όπου εξακολουθούν και μένουν οι δυο κόρες της και απέχει μόλις λίγα στενά. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 75χρονος την κακοποιούσε σχεδόν κάθε φορά που εκείνη επισκεπτόταν τις κόρες και τα εγγόνια της.

«Ήταν δοσμένη στις κόρες της και στα εγγόνια της. Όλο την χτυπούσε ο πρώην άντρας της, δεν τον άντεχε άλλο. Ήταν οξύθυμος άνθρωπος. Είχε βιαιοπραγήσει εναντίον της πολλές φορές και είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα να τον καταγγείλει και του έκαναν συστάσεις οι αστυνομικοί», είχε δηλώσει γειτόνισσα της Ελένης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση