HomeΚΡΗΤΗΣτο… επίκεντρο η κυκλοφοριακή μελέτη του κέντρου της πόλης

Στο… επίκεντρο η κυκλοφοριακή μελέτη του κέντρου της πόλης

Συνάντηση των πέντε επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ηρακλείου με τον Δήμαρχο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση των πέντε  επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ηρακλείου με τον Δήμαρχο για την Κυκλοφοριακή Μελέτη του Κέντρου της πόλης»

Επί… τάπητος τέθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη του κέντρου της πόλης κατά τη διάρκεια συνάντησης των πέντε επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Ηρακλείου με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό στον απόηχο της επεισοδιακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων με ανακοίνωσή της υπογραμμίζουν «εφαρμογή των μέτρων είναι πιλοτική και μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες με την καταγραφή συγκεκριμένων δεικτών θα μετρήσουμε πια μέτρα λειτούργησαν  και θα επαναξιολογηθούν όλες οι παρεμβάσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η πολύχρονη καθυστέρηση των βασικών έργων υποδομής (ανάπλαση των οδών: Δικαιοσύνης- Έβανς  Χατζημιχάλη Γιάνναρη – Ίδης – 1821) σε συνδυασμό με πολλές άστοχες κατευθύνσεις της Δημοτικής Αρχής προς τους μελετητές, έχει  τελικά αποτέλεσμα να εγείρονται τεράστιες δυσκολίες στην εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινό Δημοτικού Συμβουλίου, οι πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης εισηγήθηκαν την διακοπή, λόγω της εκτροπής της συζήτησης και το διαφαινόμενο αδιέξοδο στο οποίο οδηγούσε  η αντιπαράθεση  του αρμόδιου αντιδημάρχου με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί της πόλης μας αλλά και με μερίδα φορέων και εμπόρων της πόλης μας.

Ταυτόχρονα έγινε αποδεκτή η πρόταση μας, για συνάντηση όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με τον Δήμαρχο παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου, των  εκπροσώπων  των επαγγελματικών φορέων και των πολιτών που αντιδρούν, ώστε με νηφαλιότητα να εξετάσουμε συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις της κυκλοφοριακής μελέτης για την αντιμετώπιση, μέσα από γόνιμο διάλογο, των οποίων δυσκολιών έχουν προκύψει.

Με αίσθημα ευθύνης συμμετείχαμε σήμερα στην συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου και τους εκπροσώπους των φορέων, όπου  προτείναμε βιώσιμες και τεχνικά εφαρμόσιμες λύσεις διασφαλίζοντας :

Α)την καθολική απομάκρυνση των οχημάτων από το σταυρό της πόλης.

Β) αποδεκτές λύσεις προσέγγισης του ιστορικού κέντρου για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Ταυτόχρονα οι παρατάξεις μας μαζί με τις βελτιώσεις και τις ευέλικτες λύσεις, για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από την εφαρμογή, των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, προτείνουν να ανοίξει ο διάλογος για την μελέτη των κυκλοφοριακών ζητημάτων που αφορούν όλη την πόλη του Ηρακλείου ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε χωρίς μεγάλα προβλήματα την μεταφορά του κυκλοφοριακού φόρτου, από το κέντρο προς την περιφέρεια της πόλης.

Με γνώση και διάθεση για ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων, εμπεδώνουμε την άποψη ότι η ανάγκη για εφαρμογή πλήρης κυκλοφοριακής μελέτης είναι ένα κεκτημένο που θα βοηθήσει και την πόλη και τους πολίτες.

Τέλος θεωρούμε σημαντικό να γίνει ξεκάθαρο ότι όποια εφαρμογή των μέτρων είναι πιλοτική και μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες με την καταγραφή συγκεκριμένων δεικτών θα μετρήσουμε πια μέτρα λειτούργησαν  και θα επαναξιολογηθούν όλες οι παρεμβάσεις . Η ολοκληρωμένη πρόταση με της σημερινές αλλαγές και προτάσεις μας θα έρθει σε δια ζώσης Δ.Σ την επόμενη εβδομάδα .

Με πλήρη επίγνωση του ρόλου που μας ανέθεσαν οι πολίτες συνεχίζουμε να συμβάλουμε στο βαθμό που μας αναλογεί, στην οικοδόμηση μιας πόλης αντάξιας των προσδοκιών μας για τις επόμενες δεκαετίες

Οι  Δημοτικές  Παρατάξεις

«Ηράκλειο 3.7.5»

«Ηράκλειο –Ενεργοί Πολίτες»

«Συνεργασία για το Ηράκλειο»

«Συν+ Πράξη Δημοτών Ηρακλείου»

«ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ αξίζει»

Διαφήμιση
Διαφήμιση