HomeΕΛΛΑΔΑΠάτρα: Προφυλακίστηκαν οι 6 κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι 6 κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Ανάμεσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ο 27χρονος γιος του «Στέλιου» της 17 Νοέμβρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προφυλακίστηκαν οι έξι άνδρες, αντιεξουσιαστές μέλη της επταμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για την διάπραξη ληστειών, κλοπές δικύκλων, καλλιέργεια και εμπορία κάνναβης, παρασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Η μοναδική γυναίκα της ομάδας των «7» κατηγορουμένων, η 24χρονη από το Αγρίνιο, που κατηγορείται για παραβάσεις ναρκωτικών και κατοχής όπλων, μετά τη χθεσινή απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Πρόκειται για την αδελφή ενός εκ των συλληφθέντων και φοιτήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ανάμεσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ο 27χρονος γιος του «Στέλιου» της 17 Νοέμβρη που κατηγορείται για τη διάπραξη επτά ληστειών σε τράπεζες, σε υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και ένα σούπερ μάρκετ.

Ο «Στέλιος» είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του και είχε ομολογήσει ότι στρατολογήθηκε το 1988 από τον Ηρακλή Κωστάρη, τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό και ότι συμμετείχε σε τέσσερις ενέργειες της οργάνωσης.

Για τις υποθέσεις κλοπών κατηγορούνται δύο 28χρονοι,  ο ένας γιος καθηγητή των Αθηνών και ο άλλος φοιτητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, γιος εκπαιδευτικού στο Αγρίνιο και γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο,  25χρονος Αγρινιώτης, παιδί υπαλλήλων σε δημόσιο οργανισμό, 23χρονος επίσης από το Αγρίνιο και 26χρονος γεννηθείς στην Αθήνα με καταγωγή, από την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας.

Η λεία και ο τρόπος δράσης

Από την έρευνα έχει προκύψει ότι οι δράστες χτυπούσαν περίπου ανά τρεις μήνες ενώ υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό των κερδών είναι πάνω από 19.000 ευρώ.

Εκτός από ληστείες, οι δράστες, για να μεγιστοποιήσουν το παράνομο κέρδος τους, είχαν διαμορφώσει σε οικίες όπου διέμεναν, κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, ενώ οι ποσότητες που παράγονταν στη συνέχεια πωλούνταν στην περιοχή του κέντρου της Πάτρας.

Μάλιστα σε ένα από τα διαμερίσματα εντοπίστηκε μέχρι και ειδικός σωλήνας για την καλλιέργεια κάνναβης. Εκτός όμως από τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και βιβλία με θέμα τον επαναστατικό αγώνα και τον αναρχισμό.

Οι δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για να πετύχουν το σκοπό τους είχαν προμηθευτεί πιστόλια, κατάλληλη ενδυμασία για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και του σώματος τους (όπως μπουφάν, περούκες, ιατρικές μάσκες γυαλιά, καπέλα τύπου τζόκεϊ κ.α.), ενώ προέβαιναν στην κλοπή μοτοσικλετών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.

Μετά τις ληστείες, εγκατέλειπαν τις μηχανές, άλλαζαν ρούχα και διέφευγαν με διαφορετικό όχημα.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση