HomeΚΟΣΜΟΣQatargate: Στις 31 Ιανουαρίου ψηφίζεται η άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Κοτσολίνο και Ταραμπελά

Qatargate: Στις 31 Ιανουαρίου ψηφίζεται η άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Κοτσολίνο και Ταραμπελά

Παράλληλα, η ιταλική δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την απόφαση έκδοσής της κόρης του Παντσέρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η απόφαση για την άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπελά, με αφορμή την υπόθεση Qatargate αναμένεται να παρθεί στις 31 Ιανουαρίου.

Η επιτροπή νομικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα ψηφίσει για την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Nωρίτερα, ο Αντρέα Κοτσολίνο, μίλησε στην επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και αποποιήθηκε τη βουλευτική του ασυλία, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με το σκάνδαλο Qatargate.

Όπως αναφέρει και η βελγική εφημερίδα Le Soir, ο Ιταλός ευρωβουλευτής φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ψήφισα υπέρ των πιο σημαντικών τροπολογιών στην πρόταση που καταδικάζει τη συμπεριφορά του Κατάρ».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλησαν από τη διεύθυνσή του σε σχέση με την εν λόγω πρόταση ήταν στην πραγματικότητα «πρωτοβουλία του πρώην συνεργάτη του, Φραντσέσκο Τζόρτζι», για τον οποίο σημείωσε ότι τον προσέλαβε όπως συνηθίζεται όταν δεν εκλέγεται ο ευρωβουλευτής για τον οποίο εργάζονται, στην προκειμένη ο Αντόνιο Παντσέρι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Ιανουαρίου, παράλληλα, η ιταλική δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την απόφαση έκδοσής της κόρης του Παντσέρι, Σίλβια, στις Βρυξέλες μετά την προσφυγή των συνηγόρων της κατά της έκδοσής της, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση