HomeHL-TOPΚαταδίωκε την πρώην του και καταδικάστηκε από το δικαστήριο

Καταδίωκε την πρώην του και καταδικάστηκε από το δικαστήριο

Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε μία 50χρονη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταστάσεις θρίλερ έζησε μία 50χρονη στο Ηράκλειο μετά τον χωρισμό της από τον 42χρονο σύντροφό της με τον οποίο είχαν μία πολύ σύντομη σχέση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», η υπόθεση θα μπορούσε να είναι άνετα το σενάριο ταινίας με θέμα την ερωτική εμμονή. Η γυναίκα είχε χάσει την ηρεμία της, ακόμα και τον ύπνο της. Δεν φθάνει που ο 42χρονος την παρακολουθούσε παντού στη διάρκεια της ημέρας, είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις κινήσεις της ακόμα και μέσα στο ίδιο της το σπίτι καθώς διαμένει απέναντι και από το μπαλκόνι του είχε οπτική πρόσβαση. Ψυχώ! Και είναι ανατριχιαστικό ότι τη «βομβάρδιζε» με sms, περιγράφοντας ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιος μπήκε, ποιος βγήκε, αν μιλάει στο τηλέφωνο. Σαν να υπήρχε 24 ώρες το 24ωρο στραμμένο πάνω της ένα ηλεκτρονικό «μάτι» που κατέγραφε ακόμα και την ανάσα της.

Όσα περιγράφονται στη δικογραφία που χειρίστηκε το Γραφείο Αντιμετώπισης  Ενδοοικογενειακής Βίας του Α’ Αστυνομικού Τμήματος είναι σοκαριστικά. Μπορεί ο 42χρονος να μη σήκωσε ποτέ χέρι πάνω στην πρώην σύντροφό του, όμως ήταν τέτοια η ανησυχία και ο τρόμος που της είχε προκαλέσει που δεν άντεξε και ζήτησε την προστασία της Αστυνομίας για να σταματήσει ο εφιάλτης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς», ούτε δύο μήνες δεν κράτησε η σχέση τους. Όπως περιγράφεται, στο διάστημα αυτό συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είχαν γνωρίσει τον 42χρονο αφού το ζευγάρι περνούσε πολύ χρόνο μαζί. Όμως οι σκηνές ζηλοτυπίας ήταν αλλεπάλληλες. Κάθε λίγο και λιγάκι ο 42χρονος απαιτούσε να ελέγχει το κινητό της τηλέφωνο. Κάθε φορά που χτυπούσε ο ήχος εισερχόμενου μηνύματος, εκείνος ζητούσε επίμονα να τσεκάρει ποιος ήταν ο αποστολέας του μηνύματος και τι έγραφε.

Όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε στη διακοπή της σχέσης και εν τέλει πυροδότησε, όπως περιγράφεται, ένα παρανοϊκό σκηνικό, αφού ο 42χρονος άρχισε να ακολουθεί και να παρακολουθεί την πρώην σύντροφό του παντού, στον δρόμο, στη δουλειά της, στις συναναστροφές της, ακόμα και μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Περιγράφεται για παράδειγμα στη δικογραφία ότι ενώ βρισκόταν εν κινήσει με το αυτοκίνητό της, την πλεύριζε με τη μηχανή του και την υποχρέωνε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου για να ελέγξει με το έτσι θέλω το κινητό της τηλέφωνο.

Τη φορά που δεν ενέδωσε, άρχισε να τη βρίζει αισχρά, ενώ κλότσησε και το αυτοκίνητο της, προκαλώντας ζημιά. Μία άλλη φορά, της έκλεισε τον δρόμο με τη μηχανή, έβαλε το χέρι του μέσα από το μισάνοιχτο παράθυρο, εμποδίζοντας την να φύγει προκειμένου να ελέγξει το κινητό της τηλέφωνο.

Η 50χρονη δεν μπορούσε να βρει ηρεμία ούτε μέσα στο σπίτι της, αφού ο 42χρονος διαμένει απέναντι και από το μπαλκόνι του ήλεγχε τι γίνεται στο εσωτερικό του διαμερίσματος της. Της έστελνε μηνύματα και της περιέγραφε τις κινήσεις της. Η γυναίκα αναγκάστηκε να βάλει μεμβράνες στα τζάμια για να μην μπορεί να βλέπει μέσα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με τον 42χρονο να κρίνεται ένοχος για την κατηγορία της απειλής υπό τη μορφή της επίμονης καταδίωξης ή παρακολούθησης κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και του έγιναν αυστηρές συστάσεις. Ο ίδιος ζήτησε συγνώμη, λέγοντας ότι δεν είχε καταλάβει ότι με τη συμπεριφορά του τρόμαζε την πρώην φίλη του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση