HomeHL-9ΕΚΗ: Καταδικάζει το σχέδιο νόμου για τα Αρχαιολογικά Μουσεία

ΕΚΗ: Καταδικάζει το σχέδιο νόμου για τα Αρχαιολογικά Μουσεία

Τάσσεται στο πλευρό των αρχαιοφυλάκων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει απερίφραστα το σχέδιο νόμου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΠΟΑ και αφορά στη μετατροπή 5 μεγάλων μουσείων της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), μεταξύ των οποίων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το ΕΚΗ καταγγέλλει το εν λόγω σχέδιο νόμου, καθώς αφενός, υπονομεύει την ασφάλεια των αρχαιοτήτων και προωθεί την εμπορευματοποίησή τους και αφετέρου, κομίζει τον «εκσυγχρονισμό» στα εργασιακά δικαιώματα, καταργώντας τις υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις, με δυνατότητα τροποποίησης των όρων απασχόλησης.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απαιτεί την άμεση απόσυρση του εν λόγω σχεδίου νόμου και καλεί τους Βουλευτές του νησιού, τους εκπροσώπους της Τ.Α. αλλά και την τοπική κοινωνία να μην επιτρέψουν στην Κυβέρνηση να εμπορευματοποιήσει την πολιτιστική μας κληρονομίας. Επίσης καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ στην Κρήτη να ενώσουν την φωνή τους και όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τη δημόσια διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ασφάλεια των αρχαιοτήτων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση