HomeΚΡΗΤΗΠυρ και μανία ο Αρναουτάκης για το «μαχαίρι» στα κονδύλια του ΒΟΑΚ

Πυρ και μανία ο Αρναουτάκης για το «μαχαίρι» στα κονδύλια του ΒΟΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πυρ και μανία εμφανίστηκε και σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης για το κυβερνητικό μαχαίρι στα κονδύλια στο Βόρειο Οδικό Άξονα και εκτίμησε χωρίς περιστροφές πως η εισβολή ιδιωτών και διοδίων στο νησί φαίνεται να δουλεύεται βήμα βήμα.

Και η Κρήτη είναι Ελλάδα, σημείωσε με νόημα υπογραμμίζοντας πως από Σεπτέμβρη σχεδιάζεται πραγματικός ξεσηκωμός αρχών , φορέων και κατοίκων προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις και η Κρήτη να λάβει τα απαραίτητα κονδύλια για οδικά έργα.

Είναι άλλωστε ξεκάθαρο πως δε φτάνουν ούτε για τα μισά έργα που πρέπει να γίνουν στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης τα 125 εκατομμυρίων που λέει πως θα δώσει το υπουργείο για το σκοπό αυτό μέσα στην πενταετία.

Αυτό εκτιμούν οι αρμόδιοι, οι οποίοι μάλιστα εκφράζουν το φόβο πως, αν το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν προσφερθούν να συμβάλουν με κάτι παραπάνω και να φανούν γενναιόδωροι για το πολυπόθητο έργο της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ, μόνη διέξοδος είναι αυτή της παραχώρησης τμημάτων του σε ιδιώτες, που θα ενδιαφερθούν για το «σουλούπωμα» όχι βέβαια με το αζημίωτο, αλλά με όρο την εκμετάλλευσή του για ορισμένο χρόνο.

Για το λόγο αυτό και  τα στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης καλούν σε συστράτευση όλους, ενώ με νέα πρόταση προς το υπουργείο Υποδομών διεκδικούν συμπληρωματικά χρηματοδότηση 600 εκατ. ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση