HomeHL-TOPΚύκλωμα διακίνησης όπλων: Συνεχίζεται η δίκη – Τι είπαν στην απολογία τους

Κύκλωμα διακίνησης όπλων: Συνεχίζεται η δίκη – Τι είπαν στην απολογία τους

Στο εδώλιο επτά άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα Χανιά αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη του κυκλώματος διακίνησης όπλων που είχε απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία τον Οκτώβριο του 2021.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανιών κάθονται επτά άτομα, μεταξύ αυτών ο 58χρονος σήμερα «εγκέφαλος» και ο 57χρονος «υπαρχηγός», που κατηγορούνται για παράνομη κατοχή όπλων, εγκληματική ομάδα, συμμορία και εμπορία όπλων κατά συναυτουργία κατ’ εξακολούθηση.

Η δίκη ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου με τους έξι κατηγορούμενους να ομολογούν την κατοχή όπλων αλλά να αρνούνται την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής ομάδας. Την ίδια ώρα, η έβδομη κατηγορούμενη αρνήθηκε τα πάντα.

Τα… ευρήματα

Αξίζει να σημειωθεί πως  η δικογραφία ήταν ογκωδέστατη ενώ φαίνεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα τουλάχιστον 17 μέλη με την αστυνομία να έχει συλλάβει επτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένα τα όπλα που είχαν για παράνομη πώληση οι συλληφθεντες μέχρι και σε… χωράφια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, «εγκέφαλος» της οργάνωσης φέρεται να είναι ένας 58χρονος επιχειρηματίας.

Αρκετά από τα όπλα βρέθηκαν στα εργαστήρια ενώ κάποια ήταν κρυμμένα σε χωράφια και άλλους βοηθητικούς χώρους.

opla-xania-1

Πλήρως εξοπλισμένα τα εργαστήρια

Τα εργαστήρια ήταν πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα που χρειάζονται για την συντήρηση, την επισκευή αλλά και τις απαραίτητες… μετατροπές των όπλων.

oktobrios-19-opla2

Πως είχε στηθεί η… «επιχείρηση»

Ο 58χρονος είχε στήσει ένα κύκλωμα με αρκετά μέλη που ο κάθε ένας είχε τον ρόλο του. Ψηλά στην «ιεραρχία» φαίνεται πως ήταν ένας συνομήλικος του επιχειρηματία που είχε ρόλο υπεύθυνου ως προς την ανεύρεση πελατών.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες φαίνεται πως είχαν ρόλους είτε μεσάζοντα, είτε μεταφοράς του οπλισμού στους ενδιαφερόμενους πελάτες. Πρόκειται για τέσσερις ακόμα άνδρες ηλικίας 65, 45, 39 και 29 χρόνων καθώς και μία γυναίκα η οποία αν και συνελήφθη δεν φαίνεται να έχει κάποιο ενεργό ρόλο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση