HomeHL-GreeceΚαλαμάτα: Έτσι ξέφυγε ο δολοφόνος του «Αμερικανού»

Καλαμάτα: Έτσι ξέφυγε ο δολοφόνος του «Αμερικανού»

Προθεσμία στους 3 κατηγορούμενους για το έγκλημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άφαντος ο 38χρονος που σύμφωνα με την αστυνομία, πυροβόλησε και σκότωσε τον 47χρονο Έλληνα στην Καλαμάτα που ήταν γνωστός σε κύκλους της νύχτας ως «Αμερικανός». Ο δράστης μετά το έγκλημα που διέπραξε βρήκε βοήθεια. Άλλαξε ρούχα, πήρε τρόφιμα και χάθηκε στα βουνά της περιοχής, με τους αστυνομικούς να μην μπορούν για την ώρα να τον εντοπίσουν. Θεωρούν πάντως ότι δεν έχει καταφέρει να διαφύγει από την ευρύτερη περιοχή και πως είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή του.

Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, έλαβε ο 22χρονος αλβανική καταγωγής (με ελληνική υπηκοότητα) που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τη δολοφονία του 47χρονου «Αμερικανού» και ο οποίος όπως προέκυψε από την προανάκριση ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο και είχε κλείσει το ραντεβού με το θύμα, την Παρασκευή (20/1) το πρωί.

Επίσης, στα δικαστήρια βρέθηκαν και δυο Έλληνες, 40 και 50 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδούς κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών, γιατί ενώ αρχικά κλήθηκαν ως μάρτυρες και κατέθεσαν ότι δεν είχαν συνομιλήσει και δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους κατηγορουμένους, όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τους παρείχαν κατάλυμα, ρούχα για να αλλάξουν μετά την δολοφονική τους ενέργεια καθώς και ότι τους βοήθησαν για να διαφύγουν.

Οι δυο Έλληνες πρόκειται να δικαστούν αύριο Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στα δικαστήρια της Καλαμάτας με αυτόφωρη διαδικασία για τις πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Την ίδια στιγμή, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας συνεχίζει την αναζήτηση ενός 38χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε το 47χρονο θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος πήγε σε κατάστημα που διατηρεί ο 50χρονος Έλληνας (που συνελήφθη για υπόθαλψη) πήρε ρούχα και φαγητό και στη συνέχεια διέφυγε πεζός προς τη ορεινή περιοχή πάνω από τις Κιτριές στο Δήμο Δυτικής Μάνης.

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση