HomeΕΛΛΑΔΑΨευτογιατρός: Η καταγγελία που «ξετύλιξε» το κουβάρι της υπόθεσης

Ψευτογιατρός: Η καταγγελία που «ξετύλιξε» το κουβάρι της υπόθεσης

Νέες αποκαλύψεις, θέμα χρόνου τα εντάλματα σύλληψης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέμα χρόνου θεωρείται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τόσο για τον 66χρονο ψευτογιατρό, όσο και για τον φερόμενο ως συνεργό του από τη Γερμανία. Σε αυτή τη φάση η έρευνα εξελίσσεται σε πολλά επίπεδα. Οι αρχές αναζητούν κι άλλες μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν εξαπατηθεί (μέχρι στιγμής είναι 15, με πέντε ασθενείς να έχουν καταλήξει) , ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο οικονομικός έλεγχος έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Όπως έγραψε από την Παρασκευή το enikos.gr για τον ψευτογιατρό, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει ανθρώπους που γνωρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τον 66χρονο, ωστόσο αρνήθηκαν να καταθέσουν.  Με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων του, οι Αρχές θεωρούν πως θα «ανοίξουν στόματα». Επίσης, υπάρχουν υποψίες ότι η δράση του ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από το 2009 κι αυτό γιατί εντοπίστηκαν φάκελοι ασθενών που χρονολογούνται από το 2002.

Επίσης, σημαντικά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για γιατρούς και φυσικοθεραπευτές που είχαν ενημερώσει τους ασθενείς ότι επιδεινώνεται η υγεία τους. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πρόσωπα που φέρεται να έχουν καταθέσει πώς επιδεινώθηκε η υγεία των ασθενών με την αγωγή που τους χορηγούσε ο 66χρονος, με κάποιους από τους γιατρούς να καταθέτουν ότι είχαν προειδοποιήσει τους συγγενείς των θυμάτων να μην διακόψουν την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν ό,τι τους χορηγούσε ο ψευτογιατρός και ο Γερμανός συνεργός του.

Ψευτογιατρός: Η πρώτη καταγγελία που «ξετύλιξε» το κουβάρι της υπόθεσης

Η μαρτυρία μιας γυναίκας είναι αυτή που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση του «ψευτογιατρού». Είναι η μητέρα μίας κοπέλας που το 2016 είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του 66χρονου, καθώς όπως υποστηρίζει, ο ψευτογιατρός της είχε αποσπάσει πάνω από 135.000 ευρώ προκειμένου να χορηγεί βλαστοκύτταρα στην κόρη της, η οποία είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τότε τον κατήγγειλε.

«Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιούσε την απάτη και εκμεταλλευόταν τα άτομα στη θέση της κόρη μου. Χορηγούσε δήθεν μία πρωτοποριακή θεραπεία σε συνεργασία με έναν Γερμανό γιατρό. Κάνανε μια εξέταση τα άτομα στη Γερμανία και μετά τους χορηγούσε κάποια φιαλίδια και τα προετοίμαζε για τα βλαστοκύτταρα. Αυτός επέμενε ότι θα γίνει τελείως καλά. Ζήσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι, το παιδί τον είχε πιστέψει ότι θα την κάνει καλά. Εγώ είχα τις αντιρρήσεις μου από την αρχή, θεωρούσα ότι είναι απατεώνας» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επίσης, ανέφερε ότι σταμάτησε και την δουλειά της για να είναι κοντά στο παιδί. «Συστήθηκε ως φυσικοθεραπευτής και μετά συστηνόταν ως νευρολόγος».

Ψευτογιατρός: «Ζητούσε 5.000 ευρώ από ιερέα»

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ekklisiaonline, o 66χρονος πήγαινε μαζί με τα παιδιά του σε έναν συγκεκριμένο ναό στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου. Τελευταία φορά εθεάθη πριν από έναν μήνα.  Συστηνόταν ως γιατρός, που στο παρελθόν, μάλιστα, χειρουργούσε, ενώ συχνά πήγαινε στην περιοχή με μια παρέα γενετιστών.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, φέρεται να είχε πει στον επίτροπο ενός ναού ότι κάνει θεραπείες με βλαστοκύτταρα και ενέσεις και ότι αν πλήρωνε 5.000 ευρώ θα βοηθούσε τον γιο του, που είναι ολυμπιονίκης και αντιμετώπιζε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Θα κάνουμε διάφορα, κάθε έξι μήνες θα του κάνω ένεση και σιγά σιγά θα φτιάξει» φέρεται να έλεγε στην οικογένειά του, η οποία όμως δεν δέχθηκε να προχωρήσει στη θεραπεία, και γιατί δεν είχε τα χρήματα και γιατί δεν ήθελε να βάλει το παιδί σε αυτή τη διαδικασία.

Όπως αναφέρει το ekklisiaonline, ο 66χρονος υποστήριζε ακόμη ότι είχε ζητήσει από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας να του δώσει χρήματα, ως χορηγία για τον γιο του που είναι αθλητής του τένις, όμως εκείνος αρνήθηκε.

Ακόμη, υποστήριζε ότι βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με μία γυναίκα, γιατί, όπως έλεγε, «κάτι έγινε με το παιδί της».  Πριν από λίγο καιρό είχε πάει στον ίδιο ναό στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου ένας γιατρός από την Σαρωνίδα και ρωτούσε για τον 66χρονο, λέγοντας ότι είχε χορηγήσει μια θεραπεία σε ένα κορίτσι, όμως δεν ήταν πετυχημένη και ψάχνουν να τον βρουν οι συγγενείς του.

 «Η Αστυνομία κάνει εγκληματική πράξη» – Νέες δηλώσεις Κούγια

«Ένας στρατηγός εν αποστρατεία επικοινώνησε με το γραφείο μου και με ρώτησε αν θέλω να βοηθήσω αυτό τον κύριο. Είπα ότι θέλω να τον γνωρίσω και να δω και τη δικογραφία. Έκλεισα ραντεβού χθες το πρωί στις 9, όμως δεν μπορούσα να του πω πως να βγει από το σπίτι του γιατί υπήρχαν πολλές τηλεοράσεις έξω…

Μου άνοιξε την πόρτα η σύζυγος, μπήκα μέσα κι ενώ περίμενα να δω μια βίλα, είδα ένα χαμόσπιτο από αυτά που συνήθως βλέπουμε σε αυτή την περιοχή. Κι όταν μπήκα και μέσα στο σπίτι ήταν ένα πολύ φτωχικό σπίτι τελείως το πολύ 100 -120 τετραγωνικά, με μόνο χαρακτηριστικό ένα πιάνο και μέσα στο σπίτι τέσσερα σκυλιά Είδα έναν άνθρωπο πολύ ταλαιπωρημένο. Μου είπε ότι πάσχει από καρκίνο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τον ρώτησα αν τον έχει καλέσει κανείς να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος και μου είπε «Όχι, δεν με έχει καλέσει κανείς», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτό που κάνει η αστυνομία αυτή τη στιγμή είναι ακραία εγκληματική πράξη. Η αστυνομία αυτή τη στιγμή κάνει μια προανάκριση. Δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη εις βάρος του, με εισαγγελική διάταξη που δεν μπορώ να καταλάβω με ποια υποδομή – δεν γνωρίζω τα στοιχεία – αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του και η φωτογραφία του. Κατά αυτής προσέφυγε ο κατηγορούμενος. Αυτή ήταν η πρώτη μας επαφή στο γραφείο μου» είπε ο γνωστός ποινικολόγος και συνέχισε:

«Εδώ έγινε και μία ακόμη χειρότερη παράβαση. Βγήκε ο υπεύθυνος τύπου της αστυνομίας και μίλησε για την υπόθεση. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι αυτό είναι παράνομο γιατί η προανάκριση είναι μυστική. Εδώ στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, αφού προηγουμένως ο κύριος τον οποίο ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα τον αναλάβω, γιατί πάντοτε στις υποθέσεις του, όταν με τιμούν, με την επιλογή τους, λέω να γνωρίσω τον άνθρωπο, να δω τι άνθρωπος είναι, να ακούσω τι έχει να μου πει».

Για την πρώτη καταγγελία που έγινε το 2016, ο κ. Κούγιας είπε ότι είναι μια άσχετη δικογραφία: «Για αυτήν την υπόθεση είναι ελεύθερος. Το αδίκημα είναι σωματική βλάβη. Δεν είναι ούτε ανθρωποκτονία, ούτε απάτη, ούτε είναι ένα αδίκημα για το οποίο αξιολογήθηκε από μια καταγγελία, επειδή δεν έχει και χρήματα, είναι χωρίς εγγύηση, δίνει μόνο “παρών”. Από το 2016 μέχρι το 2022 είναι έξι χρόνια. Για την υπόθεση αυτή υποψιάζεται ο άνθρωπος πως υποκρύπτεται από πίσω μια κυρία η οποία είναι στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, με την οποία έχει προσωπική αντιδικία και η απόφαση που βγήκε τον δικαίωσε. Δηλαδή δεν δέχθηκε τους χειρισμούς της συγκεκριμένης κυρίας και αυτή η κυρία είχε ξεκινήσει ένα κυνηγητό εναντίον μου. Μάλιστα υπηρετεί και σε κάποιες κρίσιμες θέσεις και κυβερνητικές θέσεις.

Αυτά είναι τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου και είναι πραγματικά υποτιμητικό για τον τρόπο που απονέμεται η δικαιοσύνη να φέρεται έτσι αστυνομία χωρίς να υπάρχει καν ποινική δίωξη. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι στοιχεία υπάρχουν στη δικογραφία. Εγώ έχω πει ότι αφού γνωρίσω τον άνθρωπο και μελετήσω και τη δικογραφία και δω ότι πράγματι υπάρχει μια υπόθεση στην οποία μπορώ να βοηθήσω τη δικαιοσύνη με τις γνώσεις μου, τότε θα απαντήσω. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο άνθρωπος που με επέλεξε ειλικρινά μου είπε ότι δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία, να μην περιμένεις καμία αμοιβή».

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ακόμη: «Δεν είναι ένας άνθρωπος που υποδύεται τον γιατρό, είναι φυσικοθεραπευτής. Επίσης δεν είναι ένας τυχαίος φυσιοθεραπευτής. Έχει υπάρξει φυσιοθεραπευτής στο παρελθόν που ήταν ακμαίος. Ήταν φυσιοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού και μεγάλων παικτών. Ένας άνθρωπος οικογενειάρχης με γιους έναν 35χρονο γιατρό μάλιστα από τους κορυφαίους κι έναν οικονομολόγο. Ένας άνθρωπος που έχει κοινωνικό περιβάλλον που όταν δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία της προσωπικότητας του, υπάρχουν τουλάχιστον 100 άνθρωποι που θα καταθέσουν υπέρ του».

«Όταν πρόκειται για σκλήρυνση κατά πλάκας, καταλαβαίνετε ότι είναι ένα δράμα. Ειλικρινά σας λέω ότι καθένας προσδοκεί οτιδήποτε. Το να κατηγορείται κάποιος όμως για ανθρωποκτονία από σκλήρυνση κατά πλάκας, όταν είναι 40 χρόνια φυσιοθεραπευτής κι έχει βοηθήσει με τέτοιες παθήσεις να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν μπορούμε να μιλάμε και αόριστα».

Ο κ Κούγιας κατέληξε λέγοντας: «Εδώ υποτίθεται έχουμε ακούσει ότι αναζητείται ένας Γερμανός γιατρός. Εδώ δεν εμφανίστηκε ποτέ ως γιατρός. Ο Γερμανός γιατρός είναι υπαρκτό πρόσωπο. Είναι κορυφαίος γιατρός για σκλήρυνση κατά πλάκας στη Γερμανία και είναι μεγάλης ηλικίας».

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση