HomeHL-GreeceΦονικό στην Καλαμάτα: Στο βουνό κρύβεται ο 38χρονος δολοφόνος του «Αμερικανού»

Φονικό στην Καλαμάτα: Στο βουνό κρύβεται ο 38χρονος δολοφόνος του «Αμερικανού»

Τα νεότερα στοιχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα στοιχεία προκύπτουν για τη δολοφονία του 47χρονου Έλληνα, γνωστός ως ο «Αμερικανός», στην Καλαμάτα.

Για την υπόθεση έχει ήδη συλληφθεί ένας 22χρονος, ο οποίος ήταν άγνωστος στις Αρχές και θεωρείται ως συνεργός. Ο δράστης της δολοφονίας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, είναι ένας 38χρονος αλλοδαπός (αλβανικής καταγωγής), ο οποίος κατάφερε να διαφύγει.

Πήρε ρούχα και φαγητό και ανέβηκε στο βουνό

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, όλα δείχνουν πως ο 38χρονος πιστολέρο διέφυγε προς το βουνό που βρίσκεται πάνω από τις Κιτριές. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μετά τη συμπλοκή μπήκαν στο αυτοκίνητο, το οποίο όμως εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση. Ο συνοδηγός τελικά συνελήφθη στο σπίτι του και φέρεται να έχει μιλήσει με λεπτομέρειες στους αστυνομικούς.

Ο 38χρονος, ωστόσο, που φέρεται ως ο δράστης που πυροβόλησε, έφυγε με τα πόδια, πήγε σε παρακείμενη καφετέρια, που ανήκει σε δυο Έλληνες -οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδή κατάθεση. Από εκεί πήρε ρούχα και φαγητό και ανέβηκε πάνω στο βουνό.

Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες καθώς υπάρχει κρύο και συχνά βροχή. Οι έρευνες πλέον στρέφονται στο βουνό.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας του «Αμερικανού» στην Καλαμάτα:

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 20.1.2023, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, χθες (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ανωτέρω δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ο 22χρονος, εντοπίσθηκε σήμερα (21.1.2023) το μεσημέρι στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

Τέλος, ανωτέρω όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση