HomeHL-WorldΣυντετριμμένος ο Ζελένσκι στην κηδεία των θυμάτων από την πτώση του ελικοπτέρου

Συντετριμμένος ο Ζελένσκι στην κηδεία των θυμάτων από την πτώση του ελικοπτέρου

Δείτε εικόνες και βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε το παρών κατά τη διάρκεια της αποχεραιτιστήριας τελετής των θυμάτων της συντριβής του ελικοπτέρου στην πόλη Μπρόβαρι, στην Ουκρανία.

Η φονική συντριβή στέρησε τη ζωή σε 14, σύμφωνα με την τελικό απολογισμό, ανθρώπους μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι, ο αναπληρωτής του Γεβγέν Γενίν, ο υφυπουργός Γιούρι Λούμπκοβιτς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ολένα, βρέθηκε στην πολύπαθη πόλη Μπρόβαρι, στα περίχωρα του Κιέβου, σε μια ιδιαίτερα στενάχωρη μέρα για τον πληθυσμό της πόλης και την χώρα ολόκληρη, μετά το τραγικό συμβάν της πτώσης του ελικοπτέρου κοντά σε παιδικό σταθμό.

Ο Ζελένσκι μίλησε με μέλη των οικογενειών επτά από τους νεκρούς του δυστυχήματος της Τετάρτης.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο δυστύχημα μέσα σε τέσσερις ημέρες που έπληξε την Ουκρανία, μετά την πρόσκρουση ρωσικού πυραύλου σε πολυκατοικία στη νοτιοανατολική πόλη Ντνίπρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες πολίτες.

Κατά τη θλιβερή τελετή στο Κίεβο, ο Ζελένσκι και η σύζυγός του κατέθεσαν λουλούδια σε καθένα από τα επτά φέρετρα που ήταν σκεπασμένα με τις μπλε και κίτρινες σημαίες της Ουκρανίας. Στη συνέχεια ο Ζελένσκι μίλησε για λίγο με τις οικογένειες, ενώ μια μικρή ορχήστρα έπαιζε ένα πένθιμο τραγούδι.

Την ίδια στιγμή, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί κι έξω από το κτίριο που έλαβε χώρα η τελετή για να συλλυπηθούν κι εκείνοι με τη σειρά τους.

Η αιτία της συντριβής δεν είναι γνωστή, αλλά ο Ζελένσκι δήλωσε νωρίτερα ότι συνέβη επειδή η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Την άποψη αυτή επανέλαβε ο Ρουσλάν Στέφαντσουκ, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, μιλώντας μετά την τελετή.

Σπαρακτικές εικόνες από την τελετή

khdeia-elikoptero-oykrania khdeia-elikoptero-oykrania2 khdeia-elikoptero-oykrania3 khdeia-elikoptero-oykrania4

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση