HomeHL-SportsΒάλντας Νταμπράουσκας: «Είμαι πολύ χαρούμενος, όχι μόνο για τη νίκη, αλλά επειδή παίξαμε σαν μεγάλη ομάδα»-Video-

Βάλντας Νταμπράουσκας: «Είμαι πολύ χαρούμενος, όχι μόνο για τη νίκη, αλλά επειδή παίξαμε σαν μεγάλη ομάδα»-Video-

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας αναφέρθηκε στη νίκη του ΟΦΗ (1-0) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και έδειξε την ικανοποίησή του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει μία αρκετά σημαντική νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (1-0) και ο Βάλντας Νταμπράουσκας σχολίασε το πώς ήρθε το τρίποντο στην «Cosmote TV».

 Ο Λιθουανός προπονητής έδειξε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση αλλά και το γκολ του Περέα.
«Είμαι πολύ χαρούμενος για τους οπαδούς για τους παίκτες γιατί περιμέναμε καιρό αυτή τη νίκη. Όχι μόνο για τη νίκη παίξαμε σαν μεγάλη ομάδα και στο δεύτερο μέρος παίξαμε πολύ καλά.

Δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε όπως και γενικά το πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο μέρος είχαμε τρομερή υπομονή, κατοχή και ρυθμό και πήραμε τη νίκη.

Είμαι χαρούμενος για τον Περέα σήμερα κατάφερε και το έκανε και είχε καλή παρουσία»

Νταμπράουσκας: «Όλοι στον ΟΦΗ έχουμε μεγάλα όνειρα για την ομάδα»

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αναφέρθηκε στις μεταγραφές, το παιχνίδι αλλά και στην αποθέωση από τον κόσμο.
 Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι ενώ αναφέρθηκε στα νέα αποκτήματα, στο θέμα του Λουίζ Φελίπε και στην αποθέωση που γνώρισε.

Αναλυτικά είπε:

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης: «Αυτός είναι ο τρόπος που θέλω να παίζουμε και για μένα ο ιδανικός τρόπος παιχνιδιού είναι όταν παίζουμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο γιατί αυτό δείχνει ότι είμαστε γενναίοι, μπορούμε να κρατήσουμε την μπάλα και δείχνει ότι είμαστε καλοί στην πίεση γιατί αντιδρούμε πολύ γρήγορα όταν χάνουμε την μπάλα.

Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε αργά, δεν είχαμε την ενέργεια για αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Ο Αστέρας προσπάθησε να επιτεθεί, είχε δύο ευκαιρίες στην περιοχή μας. Ακόμα με την μπάλα στα πόδια μας, δεν κρατήσαμε το σχήμα που θα θέλαμε να κρατήσουμε, ιδιαίτερα αριστερά.

Εκεί δεν είχαμε πολλά τρεξίματα στην αμυντική λειτουργία του αντιπάλου, είμαι πολύ χαρούμενος που στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε με διαφορετική και καλύτερη νοοτροπία.

Από το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου κυριαρχήσαμε, είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας και πιστεύαμε πως αν συνεχίζαμε με τον ίδιο τρόπο θα ερχόταν το παιχνίδι.

Είμαι ευγνώμων στον κόσμο του ΟΦΗ γιατί όταν δεν ερχόταν το γκολ, μας ωθούσαν συνεχώς. Γνωρίζω πως οι νίκες στην έδρα μας έρχοταν δύσκολα και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε και να γίνει το φρούριο μας για κάθε ομάδα που έρχεται εδώ πέρα ότι να γνωρίζει πως πολύ δύσκολα θα φεύγει με θετικό αποτέλεσμα από εδώ».

 Για το ότι με Παναθηναϊκό, Βόλο, ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες αλλά ότι η τύχη γύρισε σήμερα: «Πρώτα από όλα, αυτό επαναλαμβάνω στους παίκτες ότι αν δεν σκοράρουμε, πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και δεν αξίζουμε τη νίκη.

Πραγματικά θέλω να αναφερθώ στον Περέα για να σας πω πόσο δύσκολο είναι όταν χάνει αυτές τις ευκαιρίες και αυτό δείχνει προσωπικότητα. Μιλούσαμε και του είπα ότι οκ έχασες τις ευκαιρίες όμως θα τις έχεις στα επόμενα παιχνίδια. Μην απογοητεύεσαι και του είπα πως μπορεί να σκοράρει στα επόμενα παιχνίδια.

Έδειξε μεγάλη πίστη στον εαυτό του και για αυτό σήμερα πήραμε τους τρεις βαθμούς. Όταν μπήκε στο παιχνίδι, αλλάξαμε την διάταξη του ΟΦΗ και κάθε φορά που ο αντίπαλος έκανε μεγάλη πάσα εκείνος εκεί ήταν πάντα και είμαι πολύ χαρούμενος για τον Λουίς».

 Για το ότι ακούστηκε το όνομά του από τους οπαδούς:Δεν μπορώ να κρύψω πως ήταν κάτι που τους το χρωστούσα γιατί μετά από 2,5 μήνες έχουμε κερδίσει τρεις φορές. Για μένα με αγγίζει συναισθηματικά και μου δίνει μεγάλη υπευθυνότητα γιατί υπάρχουν προσδοκίες, δεν είμαστε εδώ να μιλάμε για την 9η θέση, δεν ξέρω πόσο ψηλά μπορούμε να πάμε στο φετινό πρωτάθλημα.

Είμαι προπονητής που επικεντρώνομαι στο επόμενο παιχνίδι, είναι το πιο σημαντικό κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως και η επόμενη προπόνηση είναι η πιο σημαντική για μένα. Παράλληλα γνωρίζω πως ο κόσμος έχει μεγάλα όνειρα όπως θέλω να τους πω ότι όλοι στο club έχουμε μεγάλα όνειρα για τον ΟΦΗ.

Με σταματούν φίλοι του ΟΦΗ στον δρόμο και μου δίνουν κουράγιο, θέλω να τους υποσχεθώ ότι ο μόνος δρόμος που γνωρίζω για να μεγαλώσει η ομάδα είναι να γίνει αυτό μέσα από την σκληρή δουλειά. Όταν εσείς πηγαίνετε για ύπνο, εμείς ακόμα δουλεύουμε για να κάνουμε το καλύτερο για τον ΟΦΗ».

Για το θέμα της άμυνας: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, ακόμα και σήμερα δεν θυμάμαι ο Μανδάς να ακούμπησε την μπάλα, ο αντίπαλος δεν έκανε σουτ προς την εστία. Εδώ είμαστε για να μιλήσουμε όλοι για την ομάδα ως μια μονάδα και πως κάνουμε άμυνα όλοι μαζί και πως επιτιθόμαστε.

Οι επιθετικοί του ΟΦΗ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν οι πρώτοι αμυντικοί και έτσι τους υποχρεώσαμε να κάνουν μεγάλες μπαλιές προς την περιοχή μας. Δεν μπορώ να κρύψω την ικανοποιήση μου ότι για τέσσερα παιχνίδια δεν έχουμε δεχτεί γκολ».

Για τον Μοσκέρα: «Αυτήν την στιγμή οι νέοι παίκτες παίζουν όσο μπορούν, ο Μάρκο έκανε μόλις δύο προπονήσεις. Ο Μάρκο ήρθε πριν από δύο μέρες, ο Μοσκέρα είναι μαζί μας δύο εβδομάδες και μέχρι να συνηθίσουν την ομάδα, η συμμετοχή τους είχε συγκεκριμένο πλάνο. Οι αλλαγές μας προσαρμόζονται στο παιχνίδι και το τι χρειαζόμαστε.

Για παράδειγμα αν κάναμε αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο, θα γινόταν άλλη επιλογή όμως στο δεύτερο ημίχρονο όσο ο αντίπαλος κλεινόταν στην περιοχή του και δεν υπήρχε χώρος για εμάς για να δημιουργήσουμε, χρειαζόμασταν παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν μια έξτρα πάσα».

 Για το πως θα αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ τις ομάδες που παίζουν πιο… κλειστά αμυντικά: «Εσείς τι πιστεύετε; Δεν έχουμε πλάνο για το πως θα κερδίσουμε; Αν πιστεύετε πως θα πάμε στον Πειραιά για να παίξουμε με τον Ολυμπιακό και δεν έχω πλάνο για να κερδίσουμε, τότε ίσως είναι λάθος.

Η δική μου δουλειά ως προπονητής είναι να προετοιμάζω την ομάδα για να κερδίζει παντού. Έχω ξαναπει πως προτιμώ να κερδίζουμε 4-0 εντός παρά εκτός έδρας γιατί αυτό θέλουν οι οπαδοί μας, να βλέπουν την ομάδα να κερδίζει.

Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ομάδες, όλοι προετοιμάζονται πως να μας κερδίσουν. Σήμερα ο αντίπαλος προσαρμόστηκε πάνω στο παιχνίδι μας, έπαιξε για πρώτη φορά με τρεις στόπερ και το εκλαμβάνω ως κοπλιμέντο που προσαρμόστηκε πάνω στο πλάνο μας.

Δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες όμως ακόμα και με αυτήν την μαζική κατοχή της μπάλας, εμείς δεν πλησιάσαμε στην περιοχή. Κάθε φορά σχεδιάζουμε το πλάνο μας, κατά την διάρκεια του αγώνα άλλαξε και το γκολ προήλθε από το πλάνο δ’, ε’ και από μια στατική φάση. Η δουλειά μας είναι να δουλέψουμε τις εντός έδρας νίκες και να το κάνουμε καλύτερο στο μέλλον».

Για την περίπτωση του Λουίζ Φελίπε: «Δεν σχολιάζω καμία φημολογία, όλοι μέσα στο club δουλεύουμε πολύ σκληρά, έχουμε συγκεκριμένη διαδικασία και ο καθένας κάνει την δική του δουλειά και όταν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, θα ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες».

Για τον Μάρκο Μπάκιτς: «Έφυγαν δύο κεντρικοί χαφ, μείναμε με τρεις παίκτες στην μεσαία γραμμή και πιστεύω πως δεν είναι αρκετοί.

Και με το στυλ ποδοσφαίρου που έχουμε βασίζεται πολύ στην κατοχή της μπάλας, key – passes, με ενδιάμεσες πάσες και στο επιθετικό τρίτο και τέτοιους παίκτες ψάχνουμε.

Αν δείτε πως παίζει ο Μάρκο, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, εμπειρία από καλά πρωταθλήματα και καλές ομάδες που θα μας βοηθήσουν στα παιχνίδια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση