HomeHL-9Λευτέρης Αυγενάκης: «Προωθούμε την κρητική διατροφή, ως πρότυπο υγιεινής διατροφής στους αθλητές»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Προωθούμε την κρητική διατροφή, ως πρότυπο υγιεινής διατροφής στους αθλητές»

«Επενδύουμε και στον αθλητικό τουρισμό»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες η σύσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους Προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, καθώς και με τους ξενοδοχειακούς, εμπορικούς και παραγωγικούς φορείς των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Παγκρήτιου Forum Κρητικών Προϊόντων, που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Φεβρουαρίου 2023 στο Ολυμπιακό Στάδιο στην Αθήνα.
Η αίθουσα Καρούζου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου γέμισε με δεκάδες εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, αλλά και των ξενοδοχείων, των δικτύων διανομής και των καταστημάτων εστίασης των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις για την όσο το δυνατόν πιο άρτια διοργάνωση του 2ου Παγκρητίου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων και τέθηκε στο επίκεντρο ο σχεδιασμός των δράσεων, που θα το πλαισιώσουν και θα το εμπλουτίσουν. Αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τους παραγωγικούς φορείς των νομών Χανίων και Ρεθύμνου την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου.

Κλειδί για την επιτυχία του μεγάλου εγχειρήματος είναι η αγαστή συνεργασία όλων και η προσήλωση στο μεγάλο στόχο της διαφήμισης της Κρήτης, των προϊόντων και των παραγωγών της.

Κοινή συνισταμένη αποτελεί η μεγάλη δυναμική του πολυαναμενόμενου Forum στη ενίσχυση της διασύνδεσης της κρητικής διατροφής με την ευζωία και τον υγιεινό τρόπο ζωής, μέσα από τον αθλητισμό και τον διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο του αθλητικού τουρισμού.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε:

«Ευχαριστώ θερμά τους προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων του νησιού μας, καθώς και όλους τους παραγωγικούς φορείς για τη συνεργασία. Είναι σημαντική η συνεισφορά και η παρουσία όλων σας. Είστε άνθρωποι, που μοχθείτε, παλεύετε καθημερινά και ενισχύετε την οικονομία της Κρήτης, ενισχύετε τα προϊόντα μας, αλλά ενισχύετε και το πνεύμα συνεργασίας.
Για τον λόγο αυτό πραγματοποιούμε για δεύτερη φορά αυτό το Forum, με την υλοποίηση πολλών συναντήσεων B2Β, εκτιμώντας ότι θα ξεπεράσουμε τις 17.000, με στόχο να προωθήσουμε την κρητική διατροφή, ως πρότυπο υγιεινής διατροφής, που χρειάζεται να έχει οποιοσδήποτε ασχολείται με τον αθλητισμό.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανοίγει ορίζοντες. Δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια της αθλητικής δραστηριότητας, αλλά επενδύει και στον αθλητικό τουρισμό και στην υγιεινή διατροφή. Η οικονομία της Κρήτης μπορεί και πρέπει να ωφεληθεί τα μέγιστα!».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης, δήλωσε: «Είμαστε ακόμα καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με το 1ο Forum. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη για την προετοιμασία του 2ου Forum στην Αθήνα και με τη βοήθειά του θα είναι ακόμα πιο επιτυχημένο».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, υποστήριξε: «Είναι πολύτιμη η βοήθεια του Υφυπουργού μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταφέρουμε να γίνει το Forum ένας θεσμός, με σκοπό να κερδίσουμε ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Παροτρύνω τους ανθρώπους των ξενοδοχείων να δώσουν έμφαση και να απορροφήσουν τα κρητικά προϊόντα».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Γιώργος Γιακουμάκης, επισήμανε: «Και φέτος συνεχίζουμε όλα τα Επιμελητήρια μαζί, και μαζί με τον Υφυπουργό και καλό φίλο, Λευτέρη Αυγενάκη. Θα προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλη η Κρήτη μαζί, μπορεί να πετύχει!».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου, Θωμάς Χαριτάκης, υπογράμμισε: «Θα είναι μια πολύ καλή κι επιτυχημένη διοργάνωση. Στέλνουμε τα πιο αισιόδοξα μηνύματα κι ευχόμαστε να έχουμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές. Είναι σημαντική η διάδοση της κρητικής διατροφής και άμεση συσχέτισή της με τον Αθλητισμό. Μέσα από τέτοιες δράσεις ενισχύουμε την εξωστρέφεια του νησιού μας και φυσικά των Επιμελητηρίων μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης, σημείωσε: «Στόχος του Forum στην Αθήνα είναι η προβολή των κρητικών προϊόντων και η διάδοσή τους στη διατροφή του αθλητή. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει πρωτοβουλίες, που βοηθούν στην εξωστρέφεια των κρητικών προϊόντων».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδος, Γιώργος Πελεκανάκης, ανέφερε: «Το Forum συμβάλλει στην κινητοποίηση των Ξενοδοχειακών Μονάδων στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Μας ενδιαφέρει κυρίως το κομμάτι της συσκευασίας, της τυποποίησης και της πιστοποίησης. Θέλουμε οι παραγωγοί να είναι καλά προετοιμασμένοι, καθώς οι δυνατότητες είναι τεράστιες. Η προώθηση των κρητικών προϊόντων είναι ευκαιρία και συγχρόνως μονόδρομος για όλους».

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας και Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιόλαδου, Μανόλης Φραγκάκης επισήμανε: «Συγχαρητήρια στον Υπουργό για την πολύτιμη βοήθεια και οργάνωση του εγχειρήματος. Θέλω να εφιστήσω ιδιαίτερα την προσοχή όλων σε ό,τι αφορά το ελαιόλαδο, καθώς αποτελεί το νούμερο 1 προϊόν του τόπου»

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, Αναστάσιος Παπαδάκης υπογράμμισε: «Θέλουμε να μετέχουμε στο Forum ενεργά ως Λέσχη. Έχει μεγάλη σημασία τα προϊόντα να είναι πιστοποιημένα. Όλοι ενωμένοι για το καλό της Κρήτης!»

Ο Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης, Γιώργος Σφακιανάκης δήλωσε: «Έχει γίνει τρομερή δουλειά σε μικρό χρονικό διάστημα, με τη στήριξη του Λευτέρη Αυγενάκη, έχουν ανοίξει νέοι ορίζοντες για τα τοπικά προϊόντα».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Γιώργος Ανδρεαδάκης, τόνισε: «Καλωσορίζω τον Υφυπουργό και τον ευχαριστώ για τη βοήθειά του. Ήρθαμε για να κάνουμε δουλειά και φυσικά συμφωνώ με τον Λευτέρη Αυγενάκη ότι χρειάζεται επαγγελματισμός για να έχουμε αποτελέσματα».

Ο Επίτιμος Πρόξενος της Λιθουανίας στην Κρήτη, Γιάννης Γιακουμάκης, δήλωσε: «Οφείλουμε να απευθύνουμε στοχευμένες προσκλήσεις στους εμπόρους. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις εξωστρεφείς δράσεις, που διαφημίζουν την Κρήτη. Είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε.».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιουργών νομού Ηρακλείου, Βαγγέλης Πρωτογεράκης, επεσήμανε: «Είναι πολύ σπουδαία για τον τόπο μας η υλοποίηση του Forum, αλλά και το γεγονός ότι τα Επιμελητήρια του νομού το υλοποιούν από κοινού μαζί με τον Υπουργό μας. Όλη η Κρήτη μαζί!».

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών του νομού Ηρακλείου, Βασίλης Δαφέρμος, πρόσθεσε: «Εύχομαι το συγκεκριμένο Forum να γίνει θεσμός. Οι αρτοποιοί είμαστε το «καλημέρα» σας και θέλουμε να έχουμε άψογη συνεργασία με όλους».

Η Υπεύθυνη Τμήματος Επιχειρηματικότητας του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Λένα Στεφανουδάκη, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Λευτέρη Αυγενάκη που έδωσε φτερά στο όραμά μας. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 1ο Forum είχε 47% αποτελεσματικότητα αναφορικά με τη σύναψη συνεργασιών, ενώ ο μέσος όρος βρίσκεται συνήθως στο 17%».

Ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Ανδρέας Μεταξάς, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που το Forum πήγε στην Αθήνα. Οφείλουμε να το στηρίξουμε και να του προσδώσουμε και επιστημονικό ύφος».

Στη σύσκεψη έλαβαν τον λόγο και παραγωγοί, όπως οι Κωνσταντίνος Λεβεντάκης, Γιώργος Ανδρεαδάκης και Γιώργος Νικηφόρος, οι οποίοι χαιρέτισαν τη συνέχιση της σπουδαίας αυτής πρωτοβουλίας, τόνισαν την αναγκαιότητα της άρτιας φιλοξενίας του Forum και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα εξαπλωθεί σύντομα και σε υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση