HomeΚΟΣΜΟΣΙταλία: Ξηλώνεται το «πουλόβερ» της Κόζα Νόστρα -Συνελήφθη και ο οδηγός του αρχινονού Μεσίνα Ντενάρο

Ιταλία: Ξηλώνεται το «πουλόβερ» της Κόζα Νόστρα -Συνελήφθη και ο οδηγός του αρχινονού Μεσίνα Ντενάρο

Συνεχίζονται οι έρευνες και με τη βοήθεια του υλικού που κατασχέθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ιταλία με την Κόζα Νόστρα, της οποίας το «πουλόβερ» ξηλώνεται σταδιακά.

Μετά τον αρχινονό Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη από τους καραμπινιέρι στο Παλέρμο της Σικελίας την περασμένη Δευτέρα (16/1), σειρά πήρε ο οδηγός του αρχηγού της Κόζα Νόστρα.

Ο οδηγός του Μεσίνα Ντενάρο ονομάζεται Τζιοβάνι Λουπίνο, επισήμως ασχολείται με το εμπόριο ελιών και ελαιόλαδου, και κατά τη σύλληψή του στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι. Ερωτηθείς από τους ανακριτές, ισχυρίσθηκε ότι δεν γνώριζε την πραγματική ταυτότητα του αρχιμαφιόζου, κάτι που οι υπεύθυνοι των ερευνών θεωρούν αδύνατον.

Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, όταν ο Μεσίνα Ντενάρο κατάλαβε ότι οι καραμπινιέρι πλησίαζαν για να τον συλλάβουν, είπε στον οδηγό του: «Τώρα τελείωσαν όλα».

Ιταλία: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη σύλληψη του Μεσίνα Ντενάρο που ήταν «υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος» εδώ και 30 χρόνια

Ο Μεσίνα Ντενάρο, πλέον καταζητούμενος «νονός» της μαφίας στην Ιταλία από το 1993, συνελήφθη στο Παλέρμο της Σικελίας τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Έχει καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για το ρόλο του στις δολοφονίες του 1992 των εισαγγελέων Τζιοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο, που είχαν αναλάβει τις έρευνες για τη μαφία.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 9:35 (τοπική ώρα), όταν ο φυγόδικος μαφιόζος βγήκε από κλινική μέσα σε όχημα των καραμπινιέρων και φρουρούμενος από ισχυρές δυνάμεις. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο αρχινονός βρισκόταν στην κλινική Λα Μανταλένα του Παλέρμο, όπου και πραγματοποιούσε εξετάσεις λόγω ογκολογικού προβλήματος. Μεταφέρθηκε ήδη σε μυστική τοποθεσία.

Ιταλία: Συνεχίζονται οι έρευνες και με τη βοήθεια του υλικού που κατασχέθηκε

Στο μεταξύ, οι Αρχές της Ιταλίας συνεχίζουν να ελέγχουν τα δυο κινητά, τον υπολογιστή και μια ατζέντα που κατασχέθηκαν στον Μεσίνα Ντενάρο, όπως και τις μετακινήσεις που o αρχηγός της σικελικής μαφίας πραγματοποιούσε με ΙΧ αυτοκίνητο Alfa Romeo.

Η εισαγγελία του Παλέρμο, τέλος, απέστειλε κλήση σε απολογία και στον ογκολόγο Φιλίππο Τζερίλι, ο οποίος είχε υποβάλει τον «νονό των νονών» σε τεστ DNA, αναγκαίο για την χημειοθεραπεία στην οποία θα έπρεπε να υποβληθεί σύντομα, μετά τη διάγνωση καρκίνου στο κόλον.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση