HomeHL-GreeceΚαιρός: Ψυχρή «εισβολή» από την επόμενη βδομάδα – Χιόνι σε χαμηλά υψόμετρα

Καιρός: Ψυχρή «εισβολή» από την επόμενη βδομάδα – Χιόνι σε χαμηλά υψόμετρα

Επιδείνωση και από αργά το βράδυ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ψυχρή εισβολή αναμένεται στην Ελλάδα την επόμενη βδομάδα, με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Τα έντονα φαινόμενα, που θα προκαλέσουν το άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό, θα αρχίσουν – σύμφωνα με τον προγνώστη της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου – από τις 25 Ιανουαρίου από τα βορειοανατολικά.

Η πρώτη επιδείνωση αναμένεται από αργά το βράδυ, από τα δυτικά της χώρας. Χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές θα υπάρξουν και το Σάββατο, όπως και οι αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Σημειώνεται ότι λόγω της επικείμενης επιδείνωσης, η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων.

Στην Αττική το πρωί του Σαββάτου ο καιρός θα είναι άστατος με κάποιες τοπικές μπόρες και καταιγίδες αλλά μέσα στην ημέρα θα παρουσιάσει βελτίωση με κάποια ανοίγματα ηλιοφάνειας. Προς το απόγευμα ο καιρός θα ξαναγίνει άστατος με μπόρες, βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 6 με 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία στους 10 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η κεντρική Μακεδονία θα έχουν σύννεφα, τα οποία τις πρωινές ώρες θα δώσουν τοπικές βροχές, περισσότερες στα δυτικά, βόρεια και βορειοδυτικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Το βράδυ θα επικρατήσει συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 6 με 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία στους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα με πυκνότερες χιονοπτώσεις στα κεντροβόρεια/βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και έντονα φαινόμενα στα δυτικά.

Την Τρίτη αναμένεται ότι ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων θα μετατοπιστεί στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα της Ελλάδας. Τα φαινόμενα αυτά θα συνδυαστούν με ψυχρότερες αέριες μάζες, με αποτέλεσμα να μετατρέψουν τις βροχές σε χιονοπτώσεις σε υψόμετρα ακόμη και των 500-600 μέτρων.
protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση