HomeHL-World14χρονος ένοχος για τη δολοφονία 55χρονου φύλακα ασφαλείας με κλωτσιές

14χρονος ένοχος για τη δολοφονία 55χρονου φύλακα ασφαλείας με κλωτσιές

Το έγκλημα που σόκαρε την Αγγλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία 55χρονου φύλακα ασφαλείας που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από συμμορία νεαρών το καλοκαίρι του περασμένου έτους στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, την ώρα που η δίκη για την υπόθεση συνεχίζεται.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ήταν καλοκαίρι του 2022, όταν ο 55χρονος Christopher Molloy δέχτηκε άγρια επίθεση από δύο νεαρά αδέρφια, τους Jay Byrne και Joseph Byrne, 26 και 25 ετών αντίστοιχα, και ένα 14χρονο τότε αγόρι.

Ο άτυχος άνδρας, μετά το βίαιο ξυλοδαρμό του, δέχτηκε δυνατές κλωτσιές στο κεφάλι από τους δράστες ενώ ήταν αναίσθητος.

Αν και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ο τραυματισμός του ήταν ιδιαίτερα σοβαρός, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στις 19 Ιουλίου, μία εβδομάδα μετά την επίθεση.

Το χρονικό της επίθεσης που συγκλόνισε την Αγγλία για τη βιαιότητά της

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 12 Ιουλίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε κατάστημα της αλυσίδας fast food Burger King, όταν ξέσπασε καβγάς μεταξύ του φύλακα ασφαλείας και των τριών δραστών, που τον κατηγορούσαν ότι άγγιξε την κοπέλα του 14χρονου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη διάρκεια της δίκης, ο Jay Byrne φέρεται να γρονθοκόπησε ή να έσπρωξε τον 55χρονο φύλακα, ο οποίος έσπευσε να ζητήσει βοήθεια από διπλανό κατάστημα.

Ο Molloy φέρεται να παρέμεινε για αρκετά λεπτά στο διπλανό κατάστημα, πριν ξεκινήσει να επιστρέφει προς το Burger King, με τους νεαρούς να τον εντοπίζουν και να αρχίζουν να τον κυνηγούν.

Σε υλικό από κάμερα ασφαλείας που προβλήθηκε στη διάρκεια της δίκης, καταγράφεται μία δεύτερη αντιπαράθεση μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση, σε κοντινή απόσταση από το σημείο που ξεκίνησε το συμβάν.

Στο βίντεο καταγράφεται ο νεότερος αδερφός, Joseph, να γρονθοκοπά με ιδιαίτερη βιαιότητα τον Molloy, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και χτύπησε το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια, και ενώ ο Molloy κειτόταν πεσμένος στο δρόμο, ο 14χρονος τού κατάφερε πολλαπλά χαστούκια στο πρόσωπο, χτυπώντας τον συνολικά 8 φορές, πριν αποχωρήσουν από το σημείο μαζί με τον 25χρονο.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο 14χρονος καταγράφεται εκ νέου από τις κάμερες, να επιστρέφει στο σημείο όπου βρισκόταν ο άτυχος 55χρονος, μαζί με τον μεγαλύτερο από τα δύο αδέρφια, τον Jay, ο οποίος κλώτσησε τον αναίσθητο άνδρα στο κεφάλι.

Ο 14χρονος, ακολούθως, κλώτσησε επίσης τον φύλακα ασφαλείας στο κεφάλι, «με ένα ιδιαίτερα δυνατό λάκτισμα, σα να κλωτσούσε δυνατά μια μπάλα ποδοσφαίρου» – όπως χαρακτηριστικά ακούστηκε στο δικαστήριο -, πριν αποχωρήσει εκ νέου από το σημείο μαζί με τον 26χρονο.

Μερικά λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασε περιπολικό και ασθενοφόρο που ειδοποιήθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες.

Αν και ο Molloy διεκομίσθη εσπευσμένα σε κοντινό ιατρικό κέντρο, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τι ισχυρίστηκαν οι δράστες

Ο νεότερος εκ των αδερφών Byrne, Joseph, ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι έριξε ένα «μικρό χαστούκι» στον 55χρονο για «να του δώσει ένα μάθημα», αφού ο Molloy φέρεται να άγγιξε απρεπώς τη νεαρή φιλενάδα του 14χρονου.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη διάρκεια της εξέτασής του, ο 25χρονος, επιτέθηκε κάποια στιγμή φραστικά στον 14χρονο, λέγοντας «αυτός το έκανε, και το ξέρει ότι το έκανε», ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε να απαντήσει σε περαιτέρω ερωτήσεις που του τέθηκαν από τον κατήγορο.

Ο μεγαλύτερος αδερφός δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση, αλλά ο 14χρονος ισχυρίστηκε πως ο Jay προσπαθούσε να μιμηθεί μια σκηνή από μία κωμική ταινία, όταν κλώτσησε τον 55χρονο.

Ο ίδιος προσπάθησε, επίσης, να διαψεύσει και το νεότερο αδερφό, ισχυριζόμενος ότι πριν ρίξει τη μπουνιά που άφησε τον Molloy αναίσθητο, είχε γυρίσει προς το πλευρό του 14χρονου και τον είχε ρωτήσει αν θέλει να δει πώς είναι μια γροθιά που σε βγάζει νοκ άουτ.

Σε ό,τι αφορά στο λόγο που κλώτσησε και ο ίδιος τον αναίσθητο άνδρα, ο 14χρονος είπε ότι «Δε σκεφτόμουν, Απλά αντέγραφα ό,τι έκανε ο Jay».

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το Liverpool Crown Court το πρωί της Πέμπτης (19/01) έκρινε ένοχο τον 14χρονο για δολοφονία από πρόθεση, ενώ απάλλαξε από την εν λόγω κατηγορία τα δύο αδέρφια.

Οι αδερφοί Byrnes, ωστόσο, εξακολουθούν να κατηγορούνται για φόνο εξ αμελείας, με την ποινή τους να αναμένεται να ανακοινωθεί στα μέσα Μαρτίου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση