HomeΚΟΣΜΟΣΡωσία: Αστυνομικός φρουρός ξυλοκόπησε στο δικαστήριο δημιουργό καναλιού στο Telegram

Ρωσία: Αστυνομικός φρουρός ξυλοκόπησε στο δικαστήριο δημιουργό καναλιού στο Telegram

Για διάδοση «ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ντμίτρι Ιβάνοφ, ο δημιουργός του καναλιού «Protestnii MGU» (Διαμαρτυρόμενο MGU –είναι το Πανεπιστήμιο της Μόσχας), στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο οποίος κατηγορείται για διάδοση «ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό, ξυλοκοπήθηκε από έναν φρουρό μετά τη συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου του περιφερειακού δικαστηρίου Τιμιριάζεφσκι της Μόσχας. Αυτό ανέφερε ο ιστότοπος Mediazona, επικαλούμενος τη δικηγόρο του Ιβανόφ, Μαρία Έισμοντ.

Ο φρουρός, όπως δήλωσε η δικηγόρος, εισέβαλε «αρκετά άγρια» στον «κλωβό» που ήταν ο Ιβανόφ και προσπάθησε να τον βγάλει έξω σέρνοντας τον. Στη συνέχεια, ο Ιβάνοφ ζήτησε από τον αστυνομικό να τον αφήσει να τελειώσει την ακρόαση για «δύο λεπτά», αλλά ο αστυνομικός του χτύπησε τα χέρια και τον έβγαλε έξω από το κτίριο, δήλωσε η Έισμοντ στην εφημερίδα.

Όπως είπε αργότερα ο Ιβάνοφ στην δικηγόρο του, ο φρουρός τον κατέβασε από τις σκάλες, έκλεισε τη βιντεοκάμερα καταγραφής που έφερε πάνω του και τον χτύπησε στο κεφάλι και στα πλευρά, ενώ του έστριψε τα χέρια πίσω από την πλάτη. Επίσης, σύμφωνα με τον Ιβανόφ, ο αστυνομικός τον πήγε στην τουαλέτα όπου προσπάθησε να του βάλει το κεφάλι μέσα στη λεκάνη και τον απείλησε ότι «θα του βάλει ένα ξύλο στον πρωκτό», ενώ ο δεύτερος αστυνομικός «παρατηρούσε» «άπραγος».

Η δικηγόρος του ισχυρίσθηκε ότι ο Ιβανόφ ξυλοκοπήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να «μην υπάρχουν ίχνη». Ένας γιατρός στο προανακριτικό κέντρο κράτησης κατέγραψε μικρούς μώλωπες στους καρπούς του.

Σύμφωνα με το κανάλι στο Telegram «Prison MGU», ο φρουρός αστυνομικός «του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά με ένα γκλοπ, έσφιξε πολύ τις χειροπέδες (έμειναν μελανιές στους καρπούς του) και απείλησε να τον βιάσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta Europe

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση