HomeΚΡΗΤΗΘετικές εντυπώσεις από την αποστολή του Δήμου Ηρακλείου στο Ταλίν

Θετικές εντυπώσεις από την αποστολή του Δήμου Ηρακλείου στο Ταλίν

Στο πλαίσιο του «Global Goals for Cites – Παγκόσμιοι στόχοι για πόλεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε η παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την υλοποίηση του οράματος: «Ηράκλειο: Έξυπνος – Ανθεκτικός – Βιώσιμος Δήμος» από την αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό που βρίσκεται στο Ταλίν της Εσθονίας για να συμμετάσχει την τελική συνάντηση του έργου «Global Goals for Cities – Παγκόσμιοι Στόχοι για τις πόλεις». Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT III .

Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν ακόμα ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης και η Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου Ρένια Δρόσου.

Ο Δήμαρχος στην σύντομη τοποθέτησή του την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία και στην πολιτισμική κληρονομία του Ηρακλείου καθώς και στην μεγάλη δυναμική που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ενώ αναφορικά με το URBACT III και συγκεκριμένα το «Global Goals for Cities» τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του προγράμματος και των δράσεων διαβουλεύσεως που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή: «Μέσα από το πρόγραμμα ανοίξαμε έναν κύκλο συζητήσεων με πολίτες και φορείς για σημαντικά θέματα και ενσωματώσαμε τις απόψεις τους στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης που καταρτίσαμε. Συνολικά η συμμετοχή μας στο URBACT «Παγκόσμιοι Στόχοι για Πόλεις» ήταν πολύτιμη αφού μας έδωσε την ευκαιρία να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια του Δήμου Ηρακλείου και παράλληλα μας επέτρεψε να συναντηθούμε με στελέχη από ολόκληρη την Ευρώπη και να αποκτήσουμε πρόσβαση σε βέλτιστες πρακτικές».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σισαμάκης από την πλευρά του ανέλυσε το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης του Δήμου Ηρακλείου που καταρτίστηκε με βάση την ατζέντα του «Global Goals for Cities» (GG4C) καθώς και τους αναπτυξιακούς στόχους στους οποίους πρέπει να εστιάσει ο Δήμος μέχρι το 2030 που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι εναρμονισμένοι με τους 17 στόχους του ΟΗΕ: «Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό αντικείμενο του δικτύου GG4C και ο Δήμος Ηρακλείου, χάρη και στην μεθοδική δουλειά της Τοπικής Ομάδας Έργου που αποτελείται από πολίτες, στελέχη του Δήμου Ηρακλείου και εκπροσώπους φορέων, θεωρούμε ότι πέτυχε να καταρτίσει ένα οραματικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι ένας από τους 19 Δήμους της Ευρώπης και ο μοναδικός στην Ελλάδα που αποτελεί εταίρο στο Πρόγραμμα «URBACT- Sustainable Development Goals (SDG’s) in Cities – Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης στις Πόλεις» . Επικεφαλής του Δικτύου είναι η πόλη του Tallinn (Εσθονία).

Διαφήμιση
Διαφήμιση