HomeHL-9Εύα Καϊλή: Κομμάτια να με κάνουν δεν θα παραδεχτώ κάτι που δεν έκανα

Εύα Καϊλή: Κομμάτια να με κάνουν δεν θα παραδεχτώ κάτι που δεν έκανα

Πρώτη αντίδραση μέσα από τη φυλακή μετά την απόφαση να παραταθεί η κράτησή της. Επιμένει στην υπερασπιστική γραμμή που έχει χαράξει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με δήλωσή της στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» η κατηγορούμενη Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή επιμένει στην αθωότητά της για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate στη σκιά των καταγγελιών δικηγόρων της για τις συνθήκες κράτησής της.

«Κομμάτια να με κάνουν, δεν θα παραδεχτώ ποτέ κάτι που δεν έκανα», σημειώνει μέσα από τη φυλακή, όπου παραμένει μετά την απόφαση των βελγικών Αρχών την Πέμπτη.

Με αυτόν τον τρόπο η Εύα Καϊλή φαίνεται πως θέλει εκ των προτέρων να ξεκαθαρίσει ότι μένει πιστή στην υπερασπιστική της γραμμή, λίγες ημέρες πριν από την πολυαναμενόμενη κατάθεση του φερόμενου ως «εγκεφάλου της υπόθεσης» Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει έρθει σε συμφωνία με τη βελγική Δικαιοσύνη για να αποκαλύψει τα πάντα για να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Συγκεκριμένα η ομοσπονδιακή εισαγγελία των Βρυξελλών έχει ανακοινώσει πως ο Παντσέρι έχει υπογράψει μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας. Ο ίδιος θα ομολογήσει τα πάντα γύρω από την υπόθεση διαφθοράς της ΕΕ από Κατάρ και Μαρόκο.

Δηλαδή θα επιβεβαιώσει τους τρόπους λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε εντός της ΕΕ, θα μιλήσει για το πώς ξέπλενε χρήμα και όσους δωροδοκήθηκαν ενώ αναμένεται να δώσει και νέα ονόματα.

Έτσι θα μείνει στην φυλακή για μόλις έναν χρόνο, ενώ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο και θα δεσμευθούν τα περιουσιακά του στοιχεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση