HomeHL-GreeceΔημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 8,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 8,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Ένας στους δύο θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση - Κυριαρχία της ΝΔ με 70% στην παράσταση νίκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο 36,4% καταγράφει η Μetron Analysis τη Νέα Δημοκρατία, με διαφορά 8,9 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται κυρίαρχος έναντι του Αλέξη Τσίπρα στον ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με 19 μονάδες διαφορά.

Παράλληλα, αυξήθηκε στο 50% το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις κάλπες – μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Στράτος Φαναράς είπε στο κεντρικό δελτίο του ΜEGA ότι η σταδιακή στροφή των πολιτών προς την αυτοδυναμία διευκολύνει την κεντρική επιδίωξη της  Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, η Metron εμφανίζει και το «κόμμα Κασιδιάρη» να μπαίνει στη Βουλή – και μάλιστα με 3,5% – στην εκτίμηση ψήφου, πράγμα που αν συμβεί, τότε ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Απόλυτη είναι η κυριαρχία της ΝΔ με 70%  στην λεγόμενη παράσταση νίκης – δηλαδή ποιο κόμμα εκτιμούν οι πολίτες ότι θα κερδίσει τις εκλογές, ανεξαρτήτως του τι ψηφίζουν, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 16%. Ιστορικά, δεν έχει υπάρξει περίπτωση ανατροπής με τόσο μεγάλη διαφορά στην παράσταση νίκης.

Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

Σε μονοψήφια επίπεδα – στο 9,7% – έχει πέσει η πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ωστόσο εμφανίζεται να ανακάμπτει μερικώς τον Ιανουάριο, καθώς η εταιρεία το είχε καταγράψει στο 8,9% τον Δεκέμβριο, στον απόηχο της σύλληψης της Εύας Καϊλή. Στην εκτίμηση ψήφου, η Metron δίνει 12,4 στο ΠΑΣΟΚ – με τον κ. Φαναρά να τονίζει ότι ο αρχηγός του, Νίκος Ανδρουλάκης έχει μπροστά του δύσκολα προβλήματα, τόσο με το Qatargate, όσο και με το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, που διχάζει τους ψηφοφόρους του.

d1 d2 d3 d4 d5 d6 d7 d8 d9 d10
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση