HomeΕΛΛΑΔΑΝ. Παππάς: Δεν θα προσέλθει στο Ειδικό Δικαστήριο – Θα απολογηθεί διά των συνηγόρων του

Ν. Παππάς: Δεν θα προσέλθει στο Ειδικό Δικαστήριο – Θα απολογηθεί διά των συνηγόρων του

Να κληθεί ως μάρτυρας ο γιος του Χρ. Καλογρίτσα, ζήτησε η πλευρά Παππά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Νίκος Παππάς δεν θα προσέλθει στο Ειδικό Δικαστήριο ούτε όταν θα είναι η σειρά του να απολογηθεί, δήλωσαν οι δικηγόροι του κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. «Ο Παππάς δεν θα έρθει, θα απολογηθεί δι’ ημών», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρών υπουργού, Γιάννης Μαντζουράνης.

Να κληθεί ως μάρτυρας ο γιος του Χρ. Καλογρίτσα, ζήτησε η πλευρά Παππά

Στη συνέχεια, η πλευρά Παππά ζήτησε να κλητευθεί ως μάρτυρας ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του επιχειρηματία.

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας «έχει άμεση προσωπική συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες του διαγωνισμού, για να ξεκαθαριστεί εάν ο γιος ήταν μπροστινός του πατέρα ή το ανάποδο. Πάντως, αυτός είναι που έχει υπογράψει όλα τα χαρτιά. Υποβάλλουμε αίτημα να κληθεί και να εξεταστεί».

Η πλευρά του επιχειρηματία δεν αντέλεξε, όμως σημείωσε ότι εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό, θα ζητήσει την κλήτευση άλλων τριών μαρτύρων. «Δεν έχουμε αντίρρηση να προσέλθει ο οποιοσδήποτε μάρτυρας αν και δεν βλέπουμε καμία δυνατότητα ουσιώδους συνεισφοράς στην κρίση σας. Απαίτησαν ένα πρόσωπο με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, το οποίο εξ αρχής είχε εκφράσει τη διαφωνία του με όλα αυτά. Εάν το δικαστήριο δεχθεί να έρθει κι εμείς θα προτείνουμε άλλους τρεις μάρτυρες», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος, συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της πλευράς Παππά. «Θεωρώ ότι από την αρχή θα έπρεπε να έχει κληθεί. Θεωρώ ότι δεν βλάπτει να προσέλθει», πρότεινε η κ. Όλγα Σμυρλή.

Κώστας Βαξεβάνης: Το «Documento» δεν σχετίζεται με τα 3 εκατ. ετρώ της εγγυητικής επιστολής

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο εκδότης της εφημερίδας «Documento», δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Στην κατάθεσή του ξεκαθάρισε ότι η εφημερίδα που εκδίδει δεν χρηματοδοτήθηκε από τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει η πλευρά Καλογρίτσα, προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικλών αδειών.

«Το 2016 είχα εμπλοκή στην έκδοση της εφημερίδας «Documento» ως διευθυντής, όχι ως εκδότης. Από την πρώτη ημέρα έκδοσης η εφημερίδα δέχθηκε «πυρά», δολοφονία χαρακτήρα, προσπάθεια ενοχοποίησης, σύνδεση με χρήμα που διακινείτο υπόγεια και ο λόγος ήταν ότι από την πρώτη μέρα η εφημερίδα ήταν πάρα πολύ ενοχλητική με δημοσιεύματα για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και της συζύγου του, τον Γιάννη Στουρνάρα κλπ. Το πρώτο επιχείρημα ήταν ότι η εφημερίδα εκδόθηκε από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. Στη συνέχεια το δεύτερο επιχείρημα ήταν ότι αυτή η εφημερίδα έγινε με τα 3 εκατομύρα ευρώ των Χούρι. Μόνο που αυτά τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2017 και διοχετεύτηκαν σε λογαριασμούς του Καλογρίτσα και των εταιρειών του, είναι κάτι που το επιβεβαίωσε και ο κ .Στουρνάρας», κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι όταν ενδιαφέρθηκε να εκδόσει εφημερίδα τον πλησίασαν διάφοροι επιχειρηματίες ως επενδυτές. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Χρήστος Καλογρίτσας. Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαφωνίες κατέληξαν ο Χρήστος Καλογρίτσας να είναι ο εκδότης. «Υπογράψαμε ένα συμφωνητικό ότι σε 7 μήνες εφόσον όλα πάνε καλά, εγώ θα δεχθώ να μπω μέτοχος, θα του παραχωρήσω το 50% του τίτλου κι θα γίνουμε συναίτεροι», κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης και συνέχισε λέγοντας πως ήδη από το δεύτερο φύλλο της εφημερίδας υπήρξαν διαφωνίες με τον Χρ. Καλογρίτσα, ο οποίος ενοχλήθηκε από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που αφορούσε τον Γ. Στουρνάρα. Ακολούθησαν άλλα πρωτοσέλιδα που στρέφονταν κατά του Κυρ. Μητσοτάκη και του Δ. Αβραμόπουλου που προκάλεσαν σφοδρή σύγκρουση μεταξύ τους.

«Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα για τον Αβραμόπουλο, τον Ιανουάριο του 2017 διαβάζω στον Βηματοδότη ότι ο Χρ. Καλογρίτσας συναντήθηκε με τον Στουρνάρα στην ΤτΕ. Δηλαδή, ο ελεγχόμενος για βοσκοτόπια και τα δάνεια της Αττικής και μηνυόμενος από τον Στουρνάρα συνατήθηκε με τον διώκτη του. Μου μπήκαν ψύλλοι στα αφτιά και έμαθα ότι η συνάντηση είχε θέμα να κλείσει το «Documento». Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα «τι είναι αυτά που κάνεις;» Του είπα ότι εγώ αποχωρώ απο το «Documento» και θα ζητήσω αποζημίωση. Μου απάντησε ότι εκείνος θα φύγει και δεν χρειάζεται να πάμε στα δικαστήρια και θα μου αφήσει ως αποζημίωση τα έπιπλα, τα γραφεία κλπ., κι εκείνος θα εισπέπραττε τη διαφήμιση. Υπογράψαμε ιδιωτικό συμφωνητικό. Από τότε αρχίζει η φιλολογία των 3 εκατομμυρίων. Τώρα ο κ. Καλογρίτσας μια χαρά τα έχει βρει με την Κυβέρνηση και εξυπηρετεί το αφήγημά της», κατέληξε ο Κώστας Βαξεβάνης.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση