HomeHL-WorldΟυκρανία – Ζελένσκι: «Δεν είμαι σίγουρος αν ο Πούτιν είναι ζωντανός» – Η απάντηση του Κρεμλίνου

Ουκρανία – Ζελένσκι: «Δεν είμαι σίγουρος αν ο Πούτιν είναι ζωντανός» – Η απάντηση του Κρεμλίνου

«Όταν λέμε για "ειρηνευτικές συνομιλίες", δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον πρέπει να τις κάνουμε» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ομιλία του στο Νταβός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φωτιές άναψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, καθώς εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν ζει ο Βλαντίμιρ Πούτιν,

«Δεν καταλαβαίνω ακριβώς σε ποιον να μιλήσω και για ποιο πράγμα. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς αν είναι ζωντανός και ποιος παίρνει τις αποφάσεις» είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι δεν καταλαβαίνει καν «πώς μπορεί κάποιος να υπόσχεται στους Ευρωπαίους ηγέτες ένα πράγμα και την επόμενη μέρα να εξαπολύει μια εισβολή πλήρους κλίμακας σε μια χώρα. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον έχουμε να κάνουμε. Όταν λέμε «ειρηνευτικές συνομιλίες», δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον πρέπει να τις κάνουμε».

Το Κρεμλίνο απάντησε λίγη ώρα αργότερα στον Ουκρανό πρόεδρο, σημειώνοντας πως τόσο ο Πούτιν όσο και ολόκληρη η Ρωσία, παραμένουν ζωντανοί.

«Είναι σαφές ότι τόσο η Ρωσία όσο και ο Πούτιν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τη σημερινή Ουκρανία και για τον Ζελένσκι. Και είναι σαφές ότι από καθαρά ψυχολογική άποψη, ο Ζελένσκι θα προτιμούσε να μην υπήρχε ούτε η Ρωσία ούτε ο Πούτιν» είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Και συνέχισε: «Όσο πιο γρήγορα η Ουκρανία και ο Ζελένσκι συνειδητοποιήσουν ότι η Ρωσία και ο Πούτιν υπάρχουν και θα υπάρχουν και ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εγκαταλείψουν κάθε τι ρωσικό, τόσο το καλύτερο για εκείνους».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση