HomeHL-GreeceΚολλέγιο Αθηνών: Τα σενάρια για εισβολή ενόπλων -Το σημείωμα που εστάλη στους γονείς

Κολλέγιο Αθηνών: Τα σενάρια για εισβολή ενόπλων -Το σημείωμα που εστάλη στους γονείς

Από πού προήλθε η πληροφορία για εισβολή ενόπλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο Κολλέγιο Αθηνών και στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την καταγγελία και την ενημέρωση του σχολείου στην Aστυνομία για εισβολή αγνώστων ατόμων με αιχμηρά αντικείμενα στον προαύλιο χώρο.

Η ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε μέσω του φρουρού του Κολλεγίου Αθηνών για πληροφορίες περί εισβολής αγνώστων ατόμων στον προαύλιο χώρο που κρατούσαν αιχμηρά αντικείμενα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Η διοίκηση του σχολείου κλείδωσε τους μαθητές στις τάξεις τους για να τους κρατήσει ασφαλείς, ενώ στο Κολλέγιο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες των ΟΠΚΕ και των ΤΕΕΜ. Σφράγισαν τις πύλες στις τρεις εισόδους του σχολικού συγκροτήματος και ξεκίνησε εκτεταμένος έλεγχος τόσο στον εντός όσο και στον εκτός σχολείου χώρο.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρέθηκε το παραμικρό στον προαύλιο χώρο, ούτε εξωσχολικά άτομα ούτε αιχμηρά αντικείμενα, και έτσι το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν.

Ωστόσο, είχε ήδη προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, με πανικόβλητους γονείς να φθάνουν στις εισόδους του Κολλεγίου φοβούμενοι για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Από πού προήλθε η πληροφορία για εισβολή ενόπλων

Όλα ξεκίνησαν όταν στη σχολική κοινότητα, μεταξύ των μαθητών, υπήρξαν αναφορές για εισβολή εξωσχολικών με μαχαίρια. Είναι άγνωστο αν η πρώτη καταγγελία έγινε από τους μαθητές ή από καθηγητές, που ενδεχομένως είδαν κάτι, ή από τον φρουρό του Κολλεγίου. Ο φρουρός, πάντως, καθώς ήταν εκείνος που ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ., έχει κληθεί για κατάθεση.

Σύμφωνα με άλλες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για εισβολή εξωσχολικών ατόμων με τατουάζ που μπήκαν στο σχολείο για να χτυπήσουν συγκεκριμένα μαθητή της Γ’ Λυκείου.

Το Κολλέγιο ενημέρωσε επίσημα πριν από λίγο τους γονείς των μαθητών:

«Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του Campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση