HomeCity GuideO ζωγράφος Μηνάς Καμπιτάκης στο «Heraklion Arts and Cultrure»

O ζωγράφος Μηνάς Καμπιτάκης στο «Heraklion Arts and Cultrure»

Στο πλαίσιο των Φιλμ Ντοκιμαντέρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ζωγράφος Μηνάς Καμπιτάκης μιλάει για την τέχνη του, στο πλαίσιο των Φιλμ Ντοκιμαντέρ του Heraklion Arts and Culture «Έλληνες Εικαστικοί Καλλιτέχνες».

Το ντοκιμαντέρ είναι πλέον διαθέσιμο, On demand, στη Ζώνη θέασης «Το Κελί του Καλλιτέχνη» και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/6QDAcuaoTew

Μέσα από αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ το Heraklion Arts and Culture παρουσιάζει το έργο σύγχρονων εικαστικών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, τόσο σε ότι αφορά τις ηλικίες τους, όσο και στον τρόπο δουλειάς τους και στα μέσα που μετέρχονται.

Σκοπός είναι αυτή η παρουσίαση να γίνεται μέσα από τα δικά τους λόγια και με τρόπο που να τους δίνει την άνεση να επικοινωνήσουν την εργασία τους, όπως οι ίδιοι τη βιώνουν και όχι μέσα από στενές, ακαδημαϊκές φόρμες, όπως οι «στημένες» συνεντεύξεις.

Είναι επίσης σημαντικό να «μιλήσει» και το έργο του κάθε καλλιτέχνη, για αυτό και τα γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί στο ατελιέ τους, ώστε τα έργα που έχουν σε εξέλιξη ή ολοκληρωμένα να αποτελούν τον καλύτερο μάρτυρα για το ύφος και τη ιδιαίτερη «υπογραφή» κάθε εικαστικού.

zoni FOTA AVLAIA PAME

Μηνάς Καμπιτάκης – Βιογραφικό
Ο ζωγράφος Μηνάς Καμπιτάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη.
Στην Αθήνα έκανε ελεύθερες σπουδές στο σχέδιο, το χρώμα, την υφή των υλικών και την εικαστική σύνθεση.
Έχει πραγματοποιήσει έως τώρα δέκα ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Επίσης έχει φιλοτεχνήσει εικονογραφήσεις κειμένων, κάρτες, δίσκους, DVD και CD όπως και διάφορα αντικείμενα και κατασκευές.

Το έργο του έχει τύχει πολύ θερμών σχολίων, από την πρώτη και εκτενή παρουσίαση που έγινε από την τεχνοκριτικό Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής (20/7/86) με τίτλο «Ο παλμός της ζωής στο έργο του Μηνά Καμπιτάκη» έως και πρόσφατα από την ιστορικό τέχνης Ίρις Κρητικού στο σημείωμά της για την επιμέλεια της ατομικής του έκθεσης με τίτλο «Η Μέσα Κάμαρα».
Έργα του υπάρχουν σε Πινακοθήκες και ιδιωτικές συλλογές.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://heraklionartgallery.gr/artist/kampitakis-minas/

Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Εγγραφείτε τώρα στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου και παρακολουθήστε ζωντανά όλες τις on line πρεμιέρες καθώς και όλες τις παραγωγές του Heraklion Arts and Culture on demand!

Για ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb

Διαφήμιση
Διαφήμιση