HomeΚΡΗΤΗΤρία βραβεία για τις ψηφιακές εφαρμογές του Δήμου Ηρακλείου στα Best City Awards 2023

Τρία βραβεία για τις ψηφιακές εφαρμογές του Δήμου Ηρακλείου στα Best City Awards 2023

Γιώργος Σισαμάκης: Στον Δήμο Ηρακλείου δουλεύουμε συστηματικά και με όραμα με στόχο να παρέχουμε στους πολίτες ψηφιακές εφαρμογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ένα χρυσό βραβείο και δύο χάλκινα βραβεύθηκαν στα Best City Awards 2023 οι ψηφιακές εφαρμογές που θωρακίζουν το Δήμο Ηρακλείου σε περιόδους κρίσεων από  φυσικά και τεχνολογικά συμβάντα και βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Συμβάντων Πολιτικής Προστασίας» που λειτουργεί ο Δήμος, με στόχο  να βοηθήσει σε καταστάσεις καταστροφών μέσω της αποτελεσματικής χρήσης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών απέσπασε το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Πληροφοριακά Συστήματα για την έγκαιρη προειδοποίηση και αντιμετώπιση κινδύνων και εκτάκτων καταστάσεων».

Η πλατφόρμα παρέχει όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς για την αποτελεσματική διάχυση της πληροφορίας, καθώς και για την επικοινωνία των εμπλεκόμενων φορέων (περισσότεροι από 30 Οργανισμοί με 73 γραφεία οργανισμών) στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας κοινής επιχειρησιακής εικόνας και της συνεργατικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, των υποδομών και του εξοπλισμού.

Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα οπτικοποίησης της εκάστοτε πληροφορίας αναφορικά με την κατάσταση και τις συνθήκες, όσο εξελίσσεται η κατάσταση, σε πραγματικό χρόνο, με στόχο το συντονισμό, την άμεση ενημέρωση και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Με το Χάλκινο  βραβείο τιμήθηκε η εφαρμογή που έχει αναπτύξει η εταιρεία Crowdpolicy  για το Δήμο. Πρόκειται  για την «Ψηφιακή Κάρτα Δημότη» με την οποία οι δημότες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις ψηφιακές υπηρεσίες και να έχουν άμεση προσωποποιημένη πρόσβαση σε υπηρεσίες χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η «Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ» πήρε το Χάλκινο βραβείο για την  «Πλατφόρμα Διαχείρισης Μητρώου Μελών & Συνδρομών Αθλητικών Δομών Δήμου Ηρακλείου» στο πλαίσιο της κατηγορίας «Συστήματα Διαχείρισης χώρων άθλησης, πολιτισμού́ & ψυχαγωγίας».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και τα  βραβεία παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού-Ψηφιακού Μετασχηματισμού Γιώργος Σισαμάκης.

tria-vravia-gia-ton-dimo-irakliou-sta-best-city-awards-2023-foto

Όπως ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Σισαμάκης: « Στον Δήμο Ηρακλείου δουλεύουμε συστηματικά και με όραμα με στόχο να παρέχουμε στους πολίτες ψηφιακές εφαρμογές που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.

Ταυτόχρονα ιδιαίτερα σημαντική συνιστώσα της προσπάθειας αυτής είναι να καταστήσουμε το Ηράκλειο ένα ανθεκτικό και αειφόρο Δήμο που μπορεί να ανταπεξέλθει όχι μόνο στα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και στις έκτακτες κρίσεις και στα συχνά ακραία περιβαλλοντικά ζητήματα που δυστυχώς όλο και περισσότερο συμβαίνουν»

Τα βραβεία οργανώνει η εταιρεία Boussias  για να επιβραβεύσει έργα και καλές πρακτικές που έχουν υλοποιηθεί από Περιφέρειες και  Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πανελλαδικό επίπεδο προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες, και οικονομικά βιώσιμες, διατηρώντας την κοινωνική τους συνοχή.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση