HomeHL-GreeceΔιεκόπη η δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: Συγκίνησαν οι γονείς του αδικοχαμένου νεαρού

Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: Συγκίνησαν οι γονείς του αδικοχαμένου νεαρού

Για τις 23 Ιανουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διεκόπη για τις 23 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης διέκοψε τη δίκη των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό άλλων δύο φίλων του Άρη. τον περασμένο Φεβρουάριο, στην περιοχή Χαριλάου. Η πρόεδρος ανακοίνωσε άλλες 23 δικασίμους, μέχρι τον Μάρτιο.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την κλήρωση των ένορκων και τις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων. Την ώρα που οι κατηγορούμενοι έπαιρναν τις θέσεις τους στο εδώλιο, ακούγονταν ψίθυροι, με χαρακτηριστική στιγμή το «χτυπούσες τον γιο μου» που ακούστηκε από τα χείλη της μητέρας του 19χρονου Άλκη.

Αρχικά έγινε η διαδικασία νομιμοποίησης των δικηγόρων και εκφωνήθηκε ο κατάλογος των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη, καθώς, πέρα από τους 12 κατηγορούμενους ήταν και οι 20 υπερασπιστές τους, 26 είναι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου και άλλοι τόσοι αυτοί που θα προταθούν από την πλευρά της υπεράσπισης. Τα αναγνωστέα έγγραφα στη δίκη είναι 180, τα 140 από αυτά αφορούν σε βιντεοληπτικό υλικό, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η κατάθεση της ιατροδικαστού.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν οι φίλοι του Άλκη, που δέχθηκαν και αυτοί άγρια επίθεση την 1η Φεβρουαρίου του 2022, οι γονείς του Άλκη, μάρτυρες ενώ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν φίλοι του ΑΡΗ φωνάζοντας συνθήματα όπως  «Άλκη ζωντανός για πάντα Αρειανός»

«Τώρα μιλάει η Δικαιοσύνη. Περιμένω Δικαιοσύνη. Ό,τι έχω πει μέχρι τώρα ισχύει», δήλωσε νωρίτερα ο πατέρας του δολοφονημένου νεαρού, που έπεσε θύμα τυφλής ομαδικής βίας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

«Τα ισόβια να είναι πάντα ισόβια. Για πάντα στη φυλακή, όλη τους τη ζωή» ζήτησε από την πλευρά της η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Καμπανού.

Οι 12 κατηγορούμενοι για την στυγερή δολοφονία του Άλκη πέρασαν νωρίς το πρωί Τετάρτης το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι γονείς του Αλκη ήρθαν αντιμέτωποι με τους δολοφόνους του παιδιού τους. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται περιμετρικά του Μεγάρου, ενώ έχουν τοποθετηθεί κορδέλες, καθώς απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων.

Μερίδα οπαδών που βρίσκεται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα, λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. «Άλκης ζωντανός, για πάντα Αρειανός» ήταν ένα από αυτά

Δηλώσεις προσερχόμενοι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έκαναν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων αλλά και ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας.

Κούγιας: «Ζητήσαμε να χαρακτηριστούν ως εγκληματική οργάνωση»

«Από τη μία μεριά θες να τηρήσεις αυτό που λέει ο νόμος και από την άλλη πλευρά όταν βλέπεις τις φωτογραφίες του παιδιού και διαβάζεις και τις απολογίες των κατηγορουμένων, έρχεσαι σε μια πολύ δύσκολη θέση από τη μια μεριά να σεβαστείς το τεκμήριο της αθωότητας και από την άλλη να βγάλεις αυτό που θέλει να πει η ψυχή σου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν έχει ασκηθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης εις βάρος των 12 κατηγορούμενων και των υπολοίπων που ήταν σε αυτήν τη λέσχη φίλων του ΠΑΟΚ, αλλά είναι ασύνηθες να ξεκινήσουν 12 άνθρωποι όταν αποφάσισαν να κάνουν αυτήν την καταδρομική επιχείρηση».

«Ζητήσαμε επιμόνως να χαρακτηριστούν ως εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο δεν ασκήθηκε αυτή η ποινική δίωξη. Εδώ υπάρχει και μια άλλη ατυχής επιλογή της εισαγγελίας.

»Όταν συνελήφθη ο πρώτος και διαπιστώθηκε ποιας λέσχης είναι μέλη αυτοί που έκαναν το έγκλημα, η αστυνομία έκανε μια έφοδο και βρήκε πάρα πολλά όπλα. Συνέλαβαν τον πρώτο, τον οδήγησαν με την αυτόφωρη διαδικασία και του κατέκδωσαν ότι ο ιδιοκτήτης όλων αυτών των όπλων δεν ήταν τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης αλλά ήταν μόνο ένα άτομο. Πολύ έξυπνα μετά οι δικηγόροι του άφησαν τη διαδικασία να εξελιχθεί (…). Έδωσε το δικαίωμα στον δράστη που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, να γλυτώσει τους άλλους δράστες από δύο κακουργήματα και αυτός δικάστηκε σε βαθμό πλημμελήματος».

Λύτρας: Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες όπως πρέπει

Ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Μιλάμε για ένα ειδεχθές έγκλημα. Από κει και πέρα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες όπως πρέπει. Το δικαστήριο δεν μπορεί να αλλάξει ή να προσθέσει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει σε προηγούμενο στάδιο.

Παρασκευάς Σπυράτος: «Υπάρχει ειλικρινής θέση μεταμέλειας»

«Αυτό που εισπράττω από τους κατηγορουμένους που έχω έρθει σε επαφή είναι ότι πράγματι υπάρχει μια ειλικρινής θέση μεταμέλειας που νομίζω θα εκφράσουν γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δυσάρεστο γεγονός. Θεωρώ ότι έχουν εκφράσει όλοι αυτή την οποία μεταμέλεια μπορούν να εκφράσουν σε αυτό τον χρόνο και θα την επαναλάβουν και θα την εκφράσουν και σε αυτό το δικαστήριο. Θέλουμε να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» τόνισε ο Παρασκευάς Σπυράτος συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων.
ethnos.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση