HomeHL-SportsΝτράγκαν Τζουγκάνοβιτς για Μάρκο Μπάκιτς: «Σημαντική ευκαιρία ο ΟΦΗ, ο Μάρκο μπορεί να δώσει το ‘διαφορετικό΄»

Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς για Μάρκο Μπάκιτς: «Σημαντική ευκαιρία ο ΟΦΗ, ο Μάρκο μπορεί να δώσει το ‘διαφορετικό΄»

Ο Μάρκο Μπάκιτς βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να υπογράψει με τον ΟΦΗ και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας και νονός του, Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς σκιαγράφησε την περίπτωση του 29χρονου χαφ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την δεύτερη χειμερινή του μεταγραφή καθώς ο Μάρκο Μπάκιτς βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον κρητικό σύλλογο.

Πρόκειται για μία αρκετά σημαντική ενίσχυση για το κλαμπ καθώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο στην Ιταλία, μεταξύ αυτών και στη Φιορεντίνα ενώ είναι και 21 φορές διεθνής με το Μαυροβούνιο.

Κατά την άφιξη του στο Ηράκλειο, ο έμπειρος χαφ αποκάλυψε πως νονός του είναι ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς ο οποίος έπαιξε για τον ΟΦΗ για τρία χρόνια (1992-1995), έχοντας μείνει χαραγμένος στις μνήμες των οπαδών του.

Ο Σέρβος επιθετικός είχε 24 γκολ σε 70 συμμετοχές με τον OΦΗ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ στη χώρα μας έπαιξε και με τα χρώματα του Εθνικού Αστέρα.

Ως προπονητής πέρασε από αρκετές ομάδες, μεταξύ αυτών και την ΑΕ Καραϊσκάκης το 2021/22 όπου έμεινε για εννιά ματς στον πάγκο της.

Ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta και σκιαγράφησε το νέο απόκτημα του ΟΦΗ, αναφέροντας τη συμβουλή που του έδωσε για το κλαμπ και την ευκαιρία που έχει να κάνει όσα δεν έκανε στην καριέρα του.

– Πείτε μου αρχικά τη σχέση που έχετε με τον Μπάκιτς και λίγα λόγια για την καριέρα του;

«Τον ξέρω από μικρό παιδί και έχω εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένειά του καθώς και ο πατέρας του ήταν ποδοσφαιριστής ενώ είμαστε και κουμπάροι. Ο Μάρκο (Μπάκιτς) ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο Μαυροβούνιο, έπαιζε σταθερά και στην εθνική ομάδα αλλά είχε κάποιους τραυματισμούς όταν πήγε στην Ιταλία και μετά στην Πορτογαλία.

Αυτό πιστεύω ότι ήταν ο λόγος που δεν έκανε μεγαλύτερη καριέρα. Θεωρώ πως ο ΟΦΗ είναι μία ευκαιρία για εκείνον να κάνει όσα δεν έκανε. Είναι ένα πολύ καλό παιδί, εξαιρετικός χαρακτήρας και 100% επαγγελματίας».

– Πότε ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και τι συμβουλή του είχατε δώσει;

«Ξεκίνησε να παίζει όταν ήταν 6 με 7 ετών, όταν εγώ ήμουν προπονητής σε μία ομάδα του Μαυροβουνίου και ο πατέρας του δούλευε στις ακαδημίες εκεί. Ερχόταν στο γήπεδο και σιγά-σιγά ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και περνούσε εκεί τον περισσότερο χρόνο, μαζί μας.

Μετά από προπονήσεις και δουλειά έγινε ένας πολύ καλός παίκτης και μπήκε στις μικρές ομάδες του Μαυροβουνίου. Περνάγαμε αρκετό χρόνο μαζί στο γήπεδο και με έκανε να καταλάβω πόσο αγαπάει το άθλημα αλλά του είχα πει πως ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι ντρίμπλες.

Πρέπει να κάνει και άλλα πράγματα και εκείνος άκουγε τις συμβουλές κατά γράμμα».

– Όταν ήρθε η πρόταση από τον ΟΦΗ, τι του είπατε;

«Όταν μου είπε ότι ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους του ΟΦΗ και ότι είχε πρόταση, με ρώτησε αν είναι καλή στιγμή να έρθει στην Ελλάδα, του είπα να μην το σκεφτεί καθόλου και ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.

Είναι μία ευκαιρία για να αποδείξει όλα αυτά που έχουν ακουστεί για εκείνον. Θεωρώ πως όταν προσαρμοστεί θα μπορέσει να δώσει πολλά στον ΟΦΗ.

Εγώ του εξήγησα πως με την καινούργια διοίκηση, ο ΟΦΗ παλεύει να επιστρέψει στα παλιά, να είναι όπως πριν, ότι έχει πολύ καλή οργάνωση και είναι μία σημαντική ευκαιρία για εκείνον».

– Ποιο είναι το δυνατό του σημείο με το οποίο θα βοηθήσει τον ΟΦΗ και ποιο το αδύναμο;

«Είναι ένας τεχνίτης και δημιουργικός παίκτης. Θεωρώ πως μπορεί να βοηθήσει τον ΟΦΗ επειδή έχει καλές ιδέες και η ομάδα του ΟΦΗ αυτή τη στιγμή χρειάζεται το κάτι διαφορετικό. Ο Μάρκο μπορεί να το προσφέρει.

Χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί αλλά όταν γίνει αυτό θα δώσει πολλά. Έχει πολύ καλό σουτ, μπορεί να παίξει και με τα δύο πόδια και έχει φαντασία. Έχει πολλά προσόντα και αν δεν είχε υποστεί τραυματισμούς θα είχε κάνει πολύ μεγαλύτερη καριέρα παρότι έχει αγωνιστεί ήδη σε μεγάλα κλαμπ.

Από την άλλη, θεωρώ πως είναι σκληρό το ελληνικό πρωτάθλημα και παίζουν δυνατά στην άμυνα. Ίσως εκεί έχει κάποιο πρόβλημα αλλά έχει εμπειρία πλέον και μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο αυτό το κομμάτι».

– Είχε ξανά πρόταση από την Ελλάδα και αν ναι, από ποια ομάδα και γιατί επέλεξε να μην έρθει;

«Παλιά είχε πρόταση από την Ελλάδα απ΄ όσο ξέρω αλλά τότε ήταν στην Πορτογαλία, στην Μπελενένσες και αποφάσισε εν τέλει να υπογράψει νέο συμβόλαιο να μην φύγει. Νομίζω πως η ομάδα ήταν η ΑΕΚ που τον ήθελε».

– Μία ιστορία μαζί του που θυμάστε μέχρι και σήμερα…

«Όταν ήταν μικρός, έβλεπε τα παιχνίδια και με ρώτησε πώς να κάνει το… ψαλιδάκι. Αυτό είναι κάτι έντονο που θυμάμαι γιατί έβλεπα ένα παιδί να παλεύει, να το δουλεύει, να πέφτει κάτω, να σηκώνεται ξανά, να θέλει πολύ να το πετύχει και εν τέλει όταν τα κατάφερε ήταν πάρα πολύ ενθουσιασμένος. Είναι ένα πολύ καλό παιδί και δεν παρατάει ποτέ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση