HomeΚΡΗΤΗΟ δήμαρχος Χερσονήσου εκπροσώπησε την ΚΕΔΕ σε σύσκεψη για την κλιματική αλλαγή

Ο δήμαρχος Χερσονήσου εκπροσώπησε την ΚΕΔΕ σε σύσκεψη για την κλιματική αλλαγή

Τι είπε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας με θέμα τη μεταφορά των πιλοτικών έργων του προγράμματος «LIFE ADAPT IN GR» σε δήμους που πρόκειται να υλοποιήσουν έργα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή συμμετείχε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ.

Στην εισήγησή του ο κ. Σέγκος σημείωσε : «Το θέμα της κλιματικής αλλαγής κατανοούμε όλοι ότι είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί και θα συνεχίσει να προκαλεί μεγάλες πιέσεις στη χώρα μας. Σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ η Ελλάδα, όπως και ολόκληρη η Μεσόγειος συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 18 «καυτά» σημεία του πλανήτη, τα οποία θα αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας της εντεινόμενης αλλαγής του κλίματος».

Παράλληλα αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υιοθέτηση και εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης προσθέτοντας χαρακτηριστικά :  «Η ΚΕΔΕ προσπαθεί πάντα να στηρίζει ενέργειες προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, όντας σε συνεργασίας με τους δήμους για την σωστή διάγνωση του προβλήματος και τον σωστό σχεδιασμό και οργάνωση της αντιμετώπισης σε τοπικό επίπεδο. Ο Δήμος Χερσονήσου έχει ιεραρχήσει  τα θέματα περιβάλλοντος ως άμεση προτεραιότητα και έχει υιοθετήσει καινοτόμες δράσεις, στους τομείς του πρασίνου, της διαχείρισης των αποβλήτων, της εξοικονόμησης ενέργειας και των βιοκλιματικών έργων και παρεμβάσεων».

Απηύθυνε επίσης κάλεσμα συστράτευσης και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον σημειώνοντας πως : «Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, πρέπει να αναλάβουν ένα σχέδιο δράσης με βάση τα περιφερειακά αυτά σχέδια που θα πρέπει να εξειδικεύονται περαιτέρω σε τοπικό επίπεδο και να καταλήγουν σε ιεραρχημένα έργα και δράσεις που θα ενισχύουν, θα συμπληρώνουν  και θα θωρακίζουν τις τοπικές υποδομές από κάθε κατηγορία κινδύνου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση