HomeΚΡΗΤΗΣτους δρόμους οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ για τα προβλήματα του νοσοκομείου

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ για τα προβλήματα του νοσοκομείου

Στις 20 Ιανουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 20 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο για τα προβλήματα του νοσοκομείου όπως αποφασίστηκε χθες το απόγευμα σε σύσκεψη που έγινε με συμμετοχή σωματείων και φορέων, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους. Την ίδια ώρα αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 26 Ιανουαρίου στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ

Με μεγάλη συμμετοχή σωματείων και φορέων ολοκληρώθηκε η χθεσινή σύσκεψη σωματείων, με πρωτοβουλία  του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, για τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας στο νομό Ηρακλείου, με αποκορύφωμα την αυταρχική στάση της διοίκησης του νοσοκομείου. Από το σωματείο μας μεταφέρθηκαν οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν μέσα στο νοσοκομείο, η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση που συνοδεύεται και από τον αυταρχισμό της διοίκησης, καθώς και οι συνέπειες που θα έχουν για τους ασθενείς η διαχρονική υποβάθμιση της υγείας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Άλλωστε όπως αποδεικνύει και η «επιβράβευση» της κυβέρνησης με την παράταση της θητείας της συγκεκριμένης διοίκησης, αλλά και οι έπαινοι της 7ης ΥΠΕ για μια «επιτυχημένη θητεία», αυτές τις διοικήσεις θέλουν! Με το μαστίγιο να επιβάλλουν τη σιγή σε όσους αναδεικνύουν τα προβλήματα και διεκδικούν λύσεις, προκειμένου να εφαρμόζουν ανενόχλητοι την κυβερνητική πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας.

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία και δομές υγείας όπως μετέφεραν οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων σωματείων, ενώ καταγγέλθηκε από τα εργατικά σωματεία και τους φορείς η εμπορευματοποίηση της υγείας που μεταφράζεται σε ακριβές πληρωμές για τους ασθενείς και εντατικοποίηση και αυταρχισμό για τους υγειονομικούς. Έτσι στο πρόσωπο της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ καταδικάστηκε η πολιτική υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας, και τονίστηκε η ανάγκη για κοινή πάλη των υγειονομικών και των υπόλοιπων εργατικών σωματείων για δημόσια και δωρεάν υγεία, με πρόσβαση για όλους με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δηλώθηκε επίσης η στήριξη και η συμμετοχή όλων των σωματείων και των φορέων στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, το Συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου την Παρασκευή 20/1 στις 18:00 και την παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ την Πέμπτη 26/1 στις 11:00 π.μ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από:

-την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου και την ΕΓ της ΟΕΝΓΕ

-την τριμελή επιτροπή του ΠΑΓΝΗ

-την Ένωση Εργαζομένων ΒΓΝΗ

-το σωματείο επιστημονικού προσωπικού της ΠΦΥ

-το  σωματείο εργαζομένων στην ΠΦΥ

-το σύλλογο φοιτητών Ιατρικής σχολής

-το ΔΣ του φαρμακευτικού Συλλόγου και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

-την Ένωση γονέων Ν. Ηρακλείου

-την ΕΛΜΕ Ηρακλείου

-το σωματείο οικοδόμων

-το συνδικάτο Τροφίμων-ποτών

-το σωματείο ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου

-την ΕΜΥΔΑΣ

-την ομάδα γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ

Έδωσαν επίσης το παρόν:

 -πολυπληθής αντιπροσωπία αναισθησιολόγων του ΠΑΓΝΗ μαζί με την αν. Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας και διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος του ΠΑΓΝΗ Αλ. Παπαϊωάννου

-Ο αν. Καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και μέχρι πρόσφατα διευθυντής του ΤΕΠ ΠΑΓΝΗ, Γ. Νότας

-ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Στ. Βοριάς

-ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Ν. Ηγουμενίδης

-η περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, Γ. Χουστουλάκη

-ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μ. Χουστουλάκης

Ενώ τη στήριξή του δήλωσε ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου του ΚΚΕ Μ. Συντηχάκης που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση