HomeHL-Greece«Καμπανάκι» Αρναούτογλου: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού -Έρχεται «γερή» κατεβασιά κρύου και χιόνια

«Καμπανάκι» Αρναούτογλου: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού -Έρχεται «γερή» κατεβασιά κρύου και χιόνια

Η Ήπειρος θα δεχθεί τα περισσότερα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αλλάζει ριζικά τις επόμενες ώρες το «θερμό» σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με τον παρουσιαστή καιρού της ΕΡΤ3, Σάκη Αρναούτογλου, καθώς την Παρασκευή έρχεται για τα καλά ο χειμώνας στην Ελλάδα, με πυκνά χιόνια και ισχυρές καταιγίδες.

Όπως είπε, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σε δύο περιοχές της χώρας, σε υψόμετρο μικρότερο και από τα 1.000 μέτρα. Ωστόσο, ένα φυσικό τείχος που διαθέτει η Ελλάδα είναι αυτό που θα εμποδίσει την επέκταση των φαινομένων και στην υπόλοιπη χώρα, που κατά κύριο λόγο θα έχουν σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, λόγω νοτιάδων.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Η αλλαγή του καιρού σε αυτές τις περιοχές οφείλεται στο ψυχρό σύστημα που έρχεται από τα δυτικά. Ωστόσο, μια πιο ισχυρή «εισβολή» κρύου, αυτήν τη φορά από τα βορειοανατολικά, θα επηρεάσει τη χώρα σε μεγαλύτερο βαθμό, αλλά αναμένεται αργότερα μέσα στον μήνα, περίπου στις 25 με 26 Ιανουαρίου.

Αρναούτογλου: Η Ήπειρος θα δεχθεί τα περισσότερα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, η Τετάρτη (18/1) σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας θα θυμίζει άνοιξη, εκτός από την Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο, όπου ξεκίνησε ήδη να βρέχει. Πρόκειται για μια περιοχή που εάν ξεκινήσουν αυτά τα φαινόμενα, αργούν να σταματήσουν.

Οι άνεμοι το επόμενο 24ωρο θα πνέουν νότιοι με ένταση 7 και 8 Μποφόρ τόσο σε Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, με τη θερμοκρασία το μεσημέρι να φτάνει στα κεντρικά τους 20 βαθμούς Κελσίου, τους 13 με 15°C στην Ήπειρο και τους 20°C στα νότια.

Στην Αττική αναμένονται το πρωί τοπικές βροχές και στη συνέχεια ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και στην κεντρική Μακεδονία θα έχει συννεφιές επίσης από το πρωί και στα βόρεια μέσα στην ημέρα θα εμφανιστούν παροδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (19/1) θα επικρατήσει άστατος καιρός στη δυτική Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν και κάποιες βόρειες περιοχές και πιο ανατολικά, μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα εξακολουθήσει το ίδιο ανοιξιάτικο σκηνικό.

Την Παρασκευή (20/1) οι βροχές θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Φυσικά, δεν θα έχουν παντού την ίδια ένταση, με τη Θράκη και και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να επηρεάζονται. Φυσικά, τα έντονα φαινόμενα θα παραμείνουν και στην Ήπειρο.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει να χιονίζει σχεδόν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Μάλιστα, από το βράδυ της Παρασκευής προς τα ξημερώματα του Σαββάτου τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε περιοχές με υψόμετρο μικρότερο των 1.000 μέτρων. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν κυρίως είναι η Ήπειρος και η δυτική Μακεδονία.

Το Σάββατο (21/1) ο νοτιάς θα κρατά σχετικά ψηλά για την εποχή τον υδράργυρο, αλλά η Ήπειρος δεν θα σταματήσει να έχει έντονες βροχοπτώσεις.

Την Κυριακή (22/1) οι βροχοπτώσεις περιορίζονται λίγο πιο ψηλά από ό,τι το Σάββατο, αλλά και πάλι θα εκτείνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Τέλος, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, είναι πιθανό από 25-26 Ιανουαρίου να έρθει στη χώρα μια πιο γερή κατεβασιά κρύου αέρα, αυτήν τη φορά από τη βορειοανατολική πλευρά της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία πιο αισθητά και μάλιστα σε περισσότερες περιοχές της χώρας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση