HomeHL-WorldΒρετανία: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τον αστυνόμο βιαστή-71 σεξουαλικές επιθέσεις, 12 γυναίκες, 48 βιασμοί

Βρετανία: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τον αστυνόμο βιαστή-71 σεξουαλικές επιθέσεις, 12 γυναίκες, 48 βιασμοί

Βίαζε και βασάνιζε σχεδόν 20 χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια εικόνα φρίκης είναι αυτή που περιγράφουν τα θύματα του βιαστή αστυνομικού στη Βρετανία, μια υπόθεση που συγκλονίζει τη χώρα.

Πρόκειται για τον αστυνόμο Ντέιβ Κάρικ, ένα από τα πιο αδίστακτα «σεξουαλικά αρπακτικά» της Βρετανίας, όπως τον χαρακτηρίζει η Daily Mail, ο οποίος για δύο δεκαετίες βίαζε και κακοποιούσε γυναίκες.

Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του στη Μητροπολιτική Αστυνομία, ο αστυνόμος Κάρικ παρέσυρε το ένα θύμα μετά το άλλο με τη γοητεία του, πριν η μάσκα του ξεγλιστρήσει ξανά και ξανά. Τη μια στιγμή ένας χαρισματικός γόης, την άλλη ένα τέρας, γράφει χαρακτηριστικά το βρετανικό μέσο.

Ο κατάλογος των αδικημάτων του αποτελεί ένα αηδιαστικό ανάγνωσμα: ουρούσε πάνω στα θύματα, τα μαστίγωνε με τη ζώνη του, τα έσερνε από τα μαλλιά και τα απειλούσε με βία αν δεν τον υπάκουαν, τις κλείδωνε σε ένα ντουλάπι για ώρες κάθε φορά και τις βίαζε. Με άλλα λόγια, ο Κάρικ έκανε τα πάντα για να εξευτελίσει τα θύματά του.

71 σεξουαλικές επιθέσεις, 12 γυναίκες, 48 βιασμοί

Μια πρώην φίλη του βιαστή αστυνομικού διηγήθηκε πώς φέρεται να τη βίασε και να τη στραγγάλιζε πριν της πει: «Μπορώ να σε σκοτώσω χωρίς να αφήσω κανένα αποδεικτικό στοιχείο».

Ο ένοπλος αξιωματικός, 48 ετών, έχει παραδεχτεί 71 σεξουαλικές επιθέσεις σε 12 γυναίκες, εκ των οποίων 48 βιασμοί.

Μια γυναίκα που μίλησε στις αρχές που ερευνούσαν τον Κάρικ, αλλά επέλεξε να μην υποβάλει επίσημη καταγγελία, διηγήθηκε τη δική της φρικτή εμπειρία.

Είπε ότι ο αστυνομικός χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να την απειλήσει, τη συγκράτησε με τις αστυνομικές του χειροπέδες και καυχήθηκε ότι ήταν ένας ισχυρός άνδρας που φύλαγε ανώτερους πολιτικούς.

Η γυναίκα δήλωσε στον Guardian: «Το σεξ έγινε πραγματικά βίαιο. Ήθελε να είμαι ίδια με μια πόρνη, αλλά εγώ δεν ήθελα να κάνω τέτοια πράγματα. Ήταν παράξενα, τρελά πράγματα…», περιγράφει το θύμα.

Η γυναίκα κατηγόρησε τον αστυνομικό ότι τη βίασε περισσότερες από μία φορές, λέγοντας: «Έλεγα όχι και μετά ξυπνούσα με αυτόν από πάνω μου».

Το τέρας την περιόριζε επίσης χρησιμοποιώντας τις αστυνομικές του χειροπέδες, μερικές φορές δένοντας τον καρπό της στον αστράγαλό της και αφήνοντάς την ακίνητη ενώ την ανάγκαζε να πίνει και τα ούρα του.

Πρόσθεσε ότι ήταν εθισμένος στο σεξ και αλκοολικός που άρχιζε να πίνει στις 7 το πρωί αφού επέστρεφε από τη δουλειά του φυλάσσοντας ανώτερους βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον

Βίαζε και βασάνιζε σχεδόν 20 χρόνια

Ο Κάρικ, που οι συνάδελφοί του είχαν το παρατσούκλι «Μπά…ρδος Ντέιβ», παραδέχθηκε ότι κακοποίησε και βασάνισε 12 θύματα επί σχεδόν δύο δεκαετίες.

Γυναίκες που κατέθεσαν στοιχεία στην αστυνομία θυμήθηκαν πώς τους είπε «είμαι αστυνομικός, μπορείτε να με εμπιστευτείτε» και έδειξε την αστυνομική του κάρτα.

Περιέγραψαν ότι τις έσερνε στο ντους από τα μαλλιά, τις μαστίγωνε με ζώνες και τους έλεγε «είσαι σκλάβα μου, είσαι πόρνη».

Ο 48χρονος βρήκε κάποια από τα θύματά του σε ιστοσελίδες γνωριμιών όπως το Tinder και το Badoo, προτού κανονίσει να συναντηθούν σε μπαρ και χρησιμοποιούσε την ιδιότητά του ως αστυνομικός για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Κάρικ εμφανιζόταν «διασκεδαστικός, γοητευτικός και χαρισματικός», αλλά ήταν «πολύ χειριστικός» και «πολύ σίγουρος για τον εαυτό του, σχεδόν σε σημείο που να είναι αλαζόνας».

Είπε, «όχι πάλι», όταν συνελήφθη στο σπίτι του στο Stevenage, Hertfordshire, τον Οκτώβριο του 2021, αφού κατηγορήθηκε ότι βίασε μια γυναίκα που γνώρισε στο Tinder.

Όταν έφτασε σε μια κοντινή παμπ στις 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο βιαστής αστυνομικός είχε παραγγείλει ένα μπουκάλι κρασί και η γυναίκα είπε ότι ένιωσε «πιεσμένη» να πιει, καθώς το είχε πληρώσει εκείνος.

Της είπε ότι ήταν αξιωματικός πυροβόλων όπλων της Met Police με το παρατσούκλι «Μπά…ρδος Ντέιβ» , της έδειξε την κάρτα του και καυχήθηκε ότι είχε συναντήσει διάσημους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Μπ. Τζόνσον, κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Είπε στην αστυνομία ότι ο Κάρικ την αποκάλεσε «αηδιαστική» και αναφέρθηκε στον εαυτό του ως «κυρίαρχο μπά…ρδο» ενώ τη βίαζε το επόμενο πρωί, αφού ξύπνησε γυμνή στο μπάνιο.

Πώς παρέσερυρε τα θύματά του

Κατά την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο στις 4 Οκτωβρίου 2021, ο εισαγγελέας δήλωσε ότι μια έρευνα στις ηλεκτρονικές συσκευές του αποκάλυψε αναζητήσεις για «σκληρή» πορνογραφία.

Ο Κάρικ τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά τη σύλληψή του και προφυλακίστηκε, καθώς η έρευνα «πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας» μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ανακάλυψαν ένα μοτίβο συμπεριφοράς όπου ο Κάρικ χρησιμοποιούσε τη θέση του ως αστυνομικός για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του, τα οποία φοβόντουσαν ότι δεν θα τους πίστευαν λόγω της θέσης του.

Ο Κάρικ, ο οποίος είχε ένα κατοικίδιο φίδι, ασκούσε έλεγχο πληρώνοντας για δείπνο και ποτά, ώστε οι γυναίκες να αισθάνονται ότι του χρωστούσαν πριν τις απομονώσει από τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Γυναίκες κλειδώνονταν σε ένα ντουλάπι στο σπίτι του, που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν μικρότερο από ένα κλουβί σκύλου, για ώρες χωρίς φαγητό, ή τις ανάγκαζε να καθαρίζουν το σπίτι γυμνές.

Ο Κάρικ ούρησε πάνω σε ορισμένα από τα θύματά του , αναφέρει το ρεπορτάζ της Daily Mail.

Τα μοτίβα συμπεριφοράς του δράστη

Aνώτερη εισαγγελέας δήλωσε σε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης: «Τα μοτίβα συμπεριφοράς που ήταν παρόμοια ήταν τα υποτιμητικά και αγενή σχόλια, όπως το να αποκαλεί τα θύματά του «σκλάβες» του.

«Αυτό υπήρχε και στα τηλεφωνικά στοιχεία, τους έστελνε μηνύματα αποκαλώντας τους με φρικτά ονόματα, λέγοντας πράγματα όπως: «Είσαι η σκλάβα μου, είσαι πόρνη».

«Για παράδειγμα, ότι ούρησε στο στόμα τους. Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να επινοηθεί. Τις ανάγκαζε επίσης να του κάνουν στοματικό σεξ σε σημείο που δεν άντεχαν άλλο», είπε η εισαγγελέας.

«Σε μερικά από τα θύματα έλεγε ότι δεν επιτρέπεται να φάνε σήμερα, λέγοντας ότι μπορείτε να φάτε τόσο μήλο σήμερα. Τις αποκαλούσε χοντρές και τεμπέλες και τους έλεγε ότι γι’ αυτό δεν επιτρέπεται να φάτε».

Σκάνδαλο στην αστυνομία

Ο Κάρικ πέρασε τις διαδικασίες ελέγχου για να ενταχθεί στη αστυνομία το 2001, παρά τις κατηγορίες για κακόβουλες επικοινωνίες και διάρρηξη εναντίον μιας πρώην συντρόφου του το προηγούμενο έτος.

Το 2002 κατηγορήθηκε για παρενόχληση και επίθεση εναντίον πρώην συντρόφου του, ενώ βρισκόταν ακόμη στη δοκιμαστική του περίοδο, αλλά το θέμα δεν παραπέμφθηκε στη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων.

Ο Κάρικ συνέχισε να υπηρετεί ενώ χρησιμοποιούσε τη θέση ισχύος του ως αστυνομικός για να κακοποιεί βίαια γυναίκες μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

Μια έκθεση βόμβα αποκάλυψε πώς επιτρέπεται σε πολλούς αξιωματικούς να παραμένουν στις τάξεις τους, παρότι κατηγορούνται για φρικτά εγκλήματα, όπως σεξουαλική επίθεση, ενδοοικογενειακή βία, διαφθορά και απάτη.

Εννέα φορές έπεσε στην αντίληψη των συναδέλφων του και εννέα φορές του επιτράπηκε να συνεχίσει να εργάζεται.

Οκτώ από αυτές τις φορές περιλάμβαναν υποτιθέμενα περιστατικά που αφορούσαν γυναίκες, αλλά ποτέ δεν συνελήφθη ούτε καν τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον ρόλο του, ο οποίος από το 2009 τον είδε ως επίλεκτο αξιωματικό πυροβόλων όπλων να φυλάει πρεσβείες και κοινοβουλευτικά κτίρια, ενώ μετά προχωρούσε στις αποτρόπαιες πράξεις του.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση