HomeHL-9Υπόθεση Μελίνας: Στον Άρειο Πάγο η συζήτηση της αναίρεσης της απόφασης

Υπόθεση Μελίνας: Στον Άρειο Πάγο η συζήτηση της αναίρεσης της απόφασης

Ασκήθηκε από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα τροπή λαμβάνει η πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε την ζωή της μετά από εγχείριση ρουτίνας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου Ηρακλείου που τον Νοέμβριο του 2022 είχε κάνει δεκτή την ένσταση των συνηγόρων της αναισθησιολόγου λόγω μη αιτιολόγηση της έφεσης και είχε ακυρώσει την διαδικασία «κλείνοντας» ουσιαστικά την υπόθεση.

Μετά απ’ αυτήν την εξέλιξη ο Άρειος Πάγος θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την άσκηση αναίρεσης. Αν όντως την αποδεχθεί τότε η πολύκροτη υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Αν την απορρίψει τότε θα παραμείνει η απόφαση του δικαστηρίου που έλαβε τον περασμένο Νοέμβριο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια».

Αρχικά η 4χρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Την Δευτέρα το άτυχο κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.

Κατά την διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

Μετά από αρκετά χρόνια πραγματοποιήθηκε το πρωτόδικο δικαστήριο για την υπόθεση και στο εδώλιο κάθισε η αναισθησιολόγος του Βενιζελείου. Το δικαστήριο την είχε κρίνει αθώα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση