HomeΚΡΗΤΗΣτο Ταλίν της Εσθονίας για την τελική συνάντηση του έργου «Global Goals for Cities

Στο Ταλίν της Εσθονίας για την τελική συνάντηση του έργου «Global Goals for Cities

Παγκόσμιοι Στόχοι για τις πόλεις» αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ταλίν της Εσθονίας για την τελική συνάντηση του έργου «Global Goals for Cities

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό θα βρίσκεται από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου 2023 στο Ταλίν της Εσθονίας προκειμένου να συμμετάσχει στη τελική συνάντηση του έργου «Global Goals for Cities – Παγκόσμιοι Στόχοι για τις πόλεις» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT III. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Παράλληλα, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τη δράση «Ταλίν – Πράσινη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα 2023» στις οποίες επίσης θα παρευρεθεί η αποστολή του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ένας από τους 19 Δήμους της Ευρώπης και ο μοναδικός στην Ελλάδα  που αποτελεί εταίρο στο Πρόγραμμα  «URBACT- Sustainable Development Goals (SDG’s) in Cities – Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης στις Πόλεις» . Επικεφαλής του Δικτύου είναι η πόλη του Tallinn (Εσθονία). Στο  εταιρικό σχήμα συμμετέχουν επίσης οι πόλεις: Klapeida (Λιθουανία), Solingen (Γερμανία), ReggioEmilia (Ιταλία), Schiedam (Ολλανδία), Muscron (Βέλγιο), Braga (Πορτογαλία), Trim (Ιρλανδία), Ozalj (Κροατία), Bratislava (Σλοβακία), Jihlava (Τσεχία), Manresa (Ισπανία), Dzierzoniow (Πολωνία), Veszprem (Ουγγαρία), Glasgow (Ηνωμένο Βασίλειο), La Rocelle (Γαλλία), Gavle (Σουηδία), Veliki Preslev (Βουλγαρία).

Η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο έργο URBACT “Global Goals for Cities” είναι πολύτιμη για την απόκτηση πρόσβασης σε τεχνογνωσία και καλές πρακτικές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση