HomeHL-9Ξεκινούν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΠαΓΝΗ

Ξεκινούν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΠαΓΝΗ

2ωρη στάση εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε στάση εργασίας προχώρησαν στις 8 το πρωί οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, για την αυταρχική όπως καταγγέλλουν αντιμετώπιση τους από τη διοίκηση του ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι με έγγραφο τους προς τον υπουργό Υγείας ζητούσαν τη μη ανανέωση της θητείας της διοίκησης κάτι το οποίο δεν έγινε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο από τα σωματεία εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορείς της πόλης μας (δήμος, περιφέρεια, επιμελητήρια) για να ενημερωθούν για την εκρηκτική, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, κατάσταση που υπάρχει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης καθώς και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού.

Η ανακοίνωση των γιατρών

«Η Γενική Συνέλευση των Ιατρών ΕΣΥ του ΠΑΓΝΗ, που διεξήχθη ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους της Αναισθησιολογικής Κλινικής και καταδικάζοντας τους χειρισμούς της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ απέναντί τους, έλαβε με μεγάλη πλειοψηφία τις εξής αποφάσεις:

Συμμετοχή στο σύνολο των κινητοποιήσεων του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ξεκινώντας από τη δίωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 17.01.2023, 08:00-10:00.

Εξουσιοδότηση του Προέδρου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου να συντονισθεί με τις λοιπές Ενώσεις Ιατρών ΕΣΥ της Κρήτης, ώστε να διακοπεί εκ μέρους των γιατρών η συμμετοχή στο σύστημα κοστολόγησης και τεκμηρίωσης των νοσοκομειακών υπηρεσιών, μέσω της κατηγοριοποίησης των νοσηλευόμενων ασθενών στο σύστημα DRGs.

Εξουσιοδότηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και εκπροσώπου των Ιατρών ΕΣΥ στο ΔΣ του ΠΑΓΝΗ να ζητήσει από τους Ιατρούς-μέλη του Συλλόγου να παραιτηθούν από όλα τα όργανα διοίκησης και τις επιτροπές του νοσοκομείου, στις οποίες συμμετέχουν.

Εξουσιοδότηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου να ζητήσει συνάντηση των Ιατρών ΕΣΥ με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να τεθούν τα προβλήματα του νοσοκομείου και τα αιτήματα των γιατρών.

Συμμετοχή σε κινητοποίηση, από κοινού με το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο» To Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, « στηρίζει και καλύπτει τις κυλιόμενες δίωρες στάσεις εργασίας των αναισθησιολόγων του ΠΑΓΝΗ, που αντιδρούν στον αυταρχισμό του διοικητή του νοσοκομείου τους.»

Από την πλευρά του ο Πρόεσρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος αναφέρει:

«Για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΓΝΗ είναι σαφής η προσωπική μου θέση ,για εκτόνωση και όχι για όξυνση! Είμαι εναντίον των παραιτήσεων των ιατρών και πρέπει το ΠΑΓΝΗ να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα για το καλό όλων μασ και των ασθενών μας ! Είναι ένα απο τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας !
Σαν πρόεδρος του ΙΣΗ εκφράζομαι θεσμικά μέσω αποφάσεων του ΔΣ του ΙΣΗ και ως ΙΣΗ είμαστε υπεύθυνοι και για τους γιατρούς αλλά και για την διαφύλαξη της δημοσίας υγείας ! Η στάση μας πρέπει να είναι ώριμη και ενωτική και όχι διαλυτική!
Εξουσιοδότηση δεν σημαίνει και αποδοχή!»

untitled-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση