HomeHL-TOPΈγκλημα στα Χανιά: Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Έγκλημα στα Χανιά: Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Ασφυκτικός ο θάνατος του 53χρονου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο στενό περιβάλλον του 53χρονου που βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στα Χανιά αναζητούν απαντήσεις οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τα άτομα που βρίσκονταν κοντά στον άτυχο άνδρα προκειμένου προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Ήδη έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων.

Το φονικό που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία των Χανίων σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με ξημερώματα Κυριακής.

Οι γείτονες του άτυχου άνδρα δηλώνουν σοκαρισμένοι από το συμβάν και ισχυρίζονται πως ο 53χρονος δεν είχε ενοχλήσει ποτέ κανέναν και γενικότερα δεν δημιουργούσε προβλήματα στην γειτονιά.

egklhma-xania2

Η μαρτυρία του ανθρώπου που είδε νεκρό τον 53χρονο

Συγκλονίζει η μαρτυρία του ανθρώπου που είδε το νεκρό σώμα του 53χρονου. Ο Άρης Φουντουλάκης, γείτονας του θύματος, περιέγραψε στο ertnews τη στιγμή που μπήκε στο σπίτι και κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

«Το βράδυ του Σαββάτου είδα δύο γείτονες έξω από την πόρτα του. Μου είπαν ότι ήταν ανοιχτή από τις 10 το πρωί. Έκανα δύο βήματα μέσα στο σπίτι, τον φώναξα, δεν μου απάντησε», ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης και σημείωσε πως αμέσως κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσε την αστυνομία.

«Δεν τον είδα. Ήταν πεσμένος πίσω από το κρεβάτι. Όταν είδα ότι ήταν αναστατωμένο το σπίτι βγήκα αμέσως έξω», συμπλήρωσε.

Δεμένος και φιμωμένος

Αργά το βράδυ της Κυριακής το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχεται ένα τηλέφωνο για έναν νεκρό άνδρα σε σπίτι στο κέντρο των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, άνδρες της αστυνομίας σπεύδουν στο σημείο και βλέπουν ανοιχτή την πόρτα. Μπαίνουν μέσα και βλέπουν πως τα πράγματα είναι ανακατεμένα σαν κάποιος να έψαχνε κάτι. Στη συνέχεια αντικρίζουν το άψυχο σώμα του 53χρονου. Ήταν φιμωμένος ενώ έφερε και εμφανή χτυπήματα στο πρόσωπό του.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η σήμανση η οποία συνέλεξε στοιχεία και αποτυπώματα από το σπίτι ενώ οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες για την διαλεύκανση του εγκλήματος.

Απαντήσεις από νεκροψία και το χαμένο… λάπτοπ

Η σορός του 53χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων όπου και διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψία – νεκροτομής προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του καθώς και για το αν βασανίστηκε.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί κατά την προανάκριση διαπίστωσαν πως ο 53χρονος είχε στην κατοχή του ένα λάπτοπ το οποίο όμως δεν βρισκόταν στο σπίτι του. Άνδρες της αστυνομίας προσπαθούν να εντοπίσουν το λάπτοπ καθώς εκτιμάται ότι σε αυτό θα εμπεριέχονται σημαντικές πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 53χρονος ήταν γνωστός στις αρχές καθώς τις είχε απασχολήσει για περιπτώσεις ναρκωτικών.

Του προκάλεσαν ασφυξία

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα ο άτυχος 53χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο. Πιο συγκεκριμένα έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να έχει σπάσει η μύτη του. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι ο δράστης ή δράστες του έφραξαν τη μύτη και το στόμα με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

egklhma-xania2

Το σκυλί του τον περιμένει να φανεί, όπως έκανε πάντα

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν αποκαλύφθηκε το έγκλημα, έξω από το σπίτι του 53χρονου περίμενε υπομονετικά ο πιστός του φίλος, ο σκύλος του. Παρά την κινητοποίηση που υπήρχε στο σπίτι από πλευράς αστυνομίας εκείνος βρισκόταν εκεί, στο χαλάκι της εισόδου. Άλλοτε κοιτούσε προς το δρόμο και άλλοτε προς την πόρτα, περιμένοντας να δει για άλλη μια φορά το αφεντικό του.

egklhma-xania

Όπως τόνισαν και οι γείτονες του άτυχου άντρα το σκυλί αυτό ήταν η μόνη του συντροφιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση