HomeHL-LifestyleΒρετανία: Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος φοβάται τον πρίγκιπα Χάρι

Βρετανία: Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος φοβάται τον πρίγκιπα Χάρι

Οι αποκαλύψεις και η ενοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα πρόσφατο ιδιωτικό δείπνο για φίλους που παρέθεσαν ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα στο Clarence House, οι καλεσμένοι έμειναν έκπληκτοι από την προφανή απροθυμία του Καρόλου να αντιμετωπίσει τον γιο του Χάρι μετά τις αποκαλύψεις για την βασιλική οικογένεια στο βιβλίο του «Spare».

Μπροστά στις πολλαπλές συκοφαντίες και τις προκλήσεις, ο βασιλιάς Κάρολος πρόδωσε μια από τις βασικές του αδυναμίες: μια συνταγματική απροθυμία να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο τα προσωπικά προβλήματα.

Αντί να πολεμήσει για μια σημαντική αρχή, ο Κάρολος αποκάλυψε στους καλεσμένους του, ότι προτιμά να αποφύγει μια πικρή μάχη. «Πηγές» του Παλατιού λένε ότι ο βασιλιάς μπορεί να αγνοήσει την προδοσία του Χάρι και να επιδιώξει «συμφιλίωση» παραδεχόμενος τα λάθη του.

Υπενθυμίζεται ότι, στις σελίδες του βιβλίου του, ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου συκοφαντεί το Μπάκιγχαμ, αμαυρώνοντας την εικόνα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ενώ αποκαλύπτει τα πραγματικά του συναισθήματα για την Καμίλα.

Οι αποκαλύψεις και η ενοχή

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Χάρι ισχυρίζεται ότι είχε αφαιρέσει από το βιβλίο του το μισό τελευταίο χειρόγραφο λόγω του μήκους του, σαφές υπονοούμενο ότι υπάρχουν άλλες 400 σελίδες με ντροπιαστικές αποκαλύψεις και κατηγορίες που θα μπορούσαν να δημοσιευτούν στο εγγύς μέλλον. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από τον Κάρολο ότι ο Χάρι μόλις και μετά βίας έχει «ξύσει την επιφάνεια» του ταραγμένου γάμου του με την Νταϊάνα, τη δύσκολη σχέση του με τους γονείς του και τη σχέση του με την Καμίλα. Ο Βασιλιάς ξέρει ότι έχει καλούς λόγους να φοβάται τον γιο του.

Η αποφασιστικότητα του Καρόλου εξασθενεί επίσης από την ενοχή. Έχει αρκετή επίγνωση του εαυτού του για να συνειδητοποιήσει ότι, στον απόηχο του θανάτου της Νταϊάνα, ήταν κάθε άλλο παρά ο υποστηρικτικός πατέρας που θα έπρεπε να ήταν.

Πολύ συχνά, τα Σαββατοκύριακα και στις σχολικές διακοπές, ο Χάρι έμενε με τη νταντά του στο Χάιγκροβ ενώ ο πατέρας του κυνηγούσε τα δικά του ενδιαφέροντα ή φώλιαζε σε άλλο σπίτι με την Καμίλα. Ενα από τα πιο οδυνηρά -και αποκαλυπτικά- αποσπάσματα που αποδίδονται στον Κάρολο στο βιβλίο του Χάρι είναι η έκκληση του Βασιλιά προς τους γιους του μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου: «Παρακαλώ, παιδιά, μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια δυστυχισμένα».

Με αυτή τη φράση, ο Κάρολος αποκάλυψε πόσο ευάλωτος ήταν. Η βασιλεία του, φοβόταν, ότι θα μπορούσε να «ναυαγήσει» από τον Χάρι και τη Μέγκαν. «Ακριβώς όπως ταπείνωσε τον ίδιο της τον πατέρα και έδιωξε την οικογένειά της και πολλούς φίλους, η Μέγκαν εμφανίζεται εκδικητική εναντίον της οικογένειας του Χάρι» γράφει η Daily Mail.
in.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση